Hükümetin planladığı yeni projelerle İstanbul'da emlak fiyatları hızla artmaya başladı. Normal zamanlarda dahi devamlı artış gösteren emlak fiyatları en ufak bir gelişmeye bile duyarsız kalmayarak yukarıya doğru  hızla yükseliyor. Bu durumu iyi takip eden emlak yatırımcıları da kat kat kazanıyor.

Paradan para kazanma devri bittiğinden beri yani faizlerin düştüğü dövizin dengeli seyir etmeye başladığı günden buyana, emlak en garantili, istikrarlı yatırım aracı oldu.

Bir koyan bin kazandı. Eskiden gayrimenkul satmak zor bir işti. Piyasada üç beş tane gayrimenkul yatırımcısı bulmak bile zordu.

Onlar da çok seçici davranır fiyatların çok düşmesini bekler ve öyle alım yaparlardı. 2002'den bu yana ise yatırımcılar adeta emlakcılarda kamp kurmuş durumdalar. Parası olan herkes emlak yatırımcısı oldu. Mantıklı fiyatı olan arsalar hemen satılabiliyor.

Ülkemizde adeta yeniden yapılanma seferberliği başlatıldı. Seksen yılda yapılandan daha fazlası sekiz yılda yapıldı.

Yollar, üniversiteler, hastaneler, metrolar gibi toplum yararına yapılan büyük hizmetler gayrimenkul fiyatlarını hızla artırıyor. Ancak büyük bir sorunumuz var, şehrimizde depreme dayanıksız bina sayısı çok fazla.

İlk büyük Marmara depreminde ?yüzbinlerce kişi ölecek' deniyor. Bunun önlemi acilen alınmalı. Yeni imarlar ve yeni şehir projeleri ile hızlı bir dönüşüm sağlanır.

Çünkü İstanbul'da arsa kıymetli. Hiç para harcamadan sadece imar artışları ile, müteahhitlere yüz binlerce daire yaptırabilirsiniz.

İstanbul'da planlanan yeni şehir çok doğru bir proje, inşallah kısa zamanda hayata geçer. İstanbul dünyanın sayılı merkezlerinden biri, dış politikamızdaki sıfır sorun yaklaşımı sayesinde komşu ülkemizdeki zenginler ülkemize yatırım yapmak için fırsat arıyor.

AVM'ler komşu ülkelerden gelen turistler ile dolu. Bu durumu iyi kullanmak lazım. Gayrimenkul alımındaki mütekabiliyet yasası gözden geçirilmeli.

Bölgemizdeki petrol zenginleri paralarını Avrupa ve ABD de gayrimenkule yatırıyordu. Hem de kazıklanarak. Dışişlerinin muazzam çalışması sayesinde bölgenin lider güvenilir ülkesi haline gelen Türkiye elindeki bu tarihi fırsatı kaçırmamalıdır. Bu güveni kazanç haline getirmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72