Seçimler öncesi yapılan propaganda ile birtakım vaatler ortaya atıldı. Her seçim döneminde bu vaatler seçmene sunulur… Bunlardan biri de vergi affı ve borç yapılandırması… Sorumlu vatandaş 'enayi' yerine konulduk diyerek tepkili. Vatandaş, ‘Bu anlayışla artık kimse devlete güvenip borcunu ödemez. Nasılsa affedilecek mantığıyla borç biriktirir. Zira devlete güvenip ödeyenler enayi yerine konuldu’ diye serzenişte bulunuyor. Haksız da değil….

Ayrıca hükümlülere uygulanması düşünülen genel af… Tamam ceza evleri dolu... Cezaevlerindeki doluluğun en önemli nedeni yükselen suçlu sayısı. Suç ve suçluluğun önlenmesi için tedbirler alınmalı ve dahi toplumdaki ekonomik krize çare bulunmalı. Hükümet, ikide bir af yasası çıkartmamalı. Namuslu vatandaşlar, yani kurallara uyanlar maliye vergilerini, SGK primlerini zamanında ödüyor. Bir grup vatandaş ise, “Nasıl olsa af çıkacak” diye ödemiyor. Bazı muhasebeciler, mali müşavirler de “Ödemeyelim, ben yetkililerle konuştum af çıkacakmış” diyor. Sayın yetkililer; birçok konuda af getiren kanunlar hazırlanırken, yasalara uyan dürüst, vergilerini zamanında ödeyen, namuslu vatandaşı cezalandırmıyor musunuz? Burada hak, hukuk yok mu? Dürüst vatandaş sahtekârlığa zorlanmıyor mu? Adaletin terazisi her zaman, her yerde olmalıdır.

Af da kimler için çıkıyor… Siz, kilit olmuş trafikte saatlerce sabırla beklerken, işinize evinize geç kalırken, emniyet şeridinden vızır vızır basıp giden magandalar var ya… Hani siz yeşil ışıkta bile yayalara saygıyla yol verirken, kırmızı ışıkta ayağını gazdan çekmeyip insanlara çarparcasına geçen, hatalı sollayan, şeritler arasında makas atan, şehir içinde sürat denemeleri yapan, kaldırıma parkeden, OGS'den kaçak geçen saygısızlar var ya… İşte onlara af çıkıyor… Siz gerekirse evinizi otomobilinizi satıp devlete olan vergi borcunuzu kuruşu kuruşuna öderken, bankadan kredi çekip yanınızda çalışan işçilerin sigorta primini günü gününe yatırırken, o vergi borcunun üstüne yatıp, sigorta primlerini filan boş verip, devlete ödemesi gereken parayla kendisine villa alanlar, lüks otomobil alanlar var ya… İşte bu aflarla bu kişiler kurtuluyor. Siz su faturanızı, çöp verginizi, emlak verginizi tıkır tıkır öderken, bu paraları ödemeyenler var ya… İşte bu kişilere af çıkıyor! Lütfen düzgün vatandaş enayi yerine konularak cezalandırılmasın… Yasa masa tanımayan vatandaşlar da uyanık yerine konulup ödüllendirilmesin… Gelişmiş ülkelerle ikinci dünya ülkeleri arasındaki temel fark, budur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.