Yeni bir yıla girdik. Bir yıl daha yaşlandık ve bir yıl daha yaklaştık… İnsan ömrü ne kadar da hızlı tükeniyor. Yeni bir yıl, birlikte yeni umutlar da beraber getiriyor. Her şeyin başı bilinç ve eğitim. Gün, sabah olunca, o günü bitti sayarım. Hafta, pazartesi olunca hafta gitti derim… Ay, ilk haftaya ulaşınca ay biter. Yıl, Ocak olunca yılı da bitti kabul ederim.. İşte her insanın bir günü, bir haftası, bir ayı, bir yılı iyi kötü böyle bitip gider. Bu yıl savaşlar olmasın… Açlıktan, trafik kazalarından, hastalıklardan insanlar ölmesin… İşsizlik olmasın. Hırsızlık, cinayet, ölümler, intiharlar gazetelerin ilk sayfalarında yer almasın. Yeni yılda ailesinden bir pc hediye alan, bir bisiklet alan çocuklar, diğer tarafta ise okul çantası, kalem- defteri olmayan çocuklar olmasın. Yani dünyanın her hangi bir yerinde evsiz, yurtsuz, yuvasız kalmış bir anne, baba, havai fişekler yerine füzeler, bombalar düşen insanlar olmasın. Çocuğunun karnını doyurmaktan yoksun babalar olmasın … Dünyada her gün açlıktan, soğuktan, hastalıktan, terörden ölen binlerce insan olmasın… Dileklerimizin gerçekleşmediği, sadece düşlerde kaldığı bir yılı bırakıp, yine aynı sıkıntıların yaşandığı bir yıl olmasın 2018...

Yeni bir yıl şöyle düşlüyorum. Nasıl mı? Dünyada kimsenin katledilmediği, açlıktan ölmediği, savaşların bitip tükendiği, herkesin birbirine saygı sevgi ile baktığı yeni bir yılı sadece hayal ediyorum. Tüm ülke olarak hayal değil gerçek olsun istiyoruz... Çok bir şey istemiyoruz ki... Her ne olursa olun yeni yıl, yeni umutların yeşermesi anlamına gelmekte. Her insan yeni yıldan mutluluk, huzur, sağlık ve barış ister. Bu dileklerinin gerçekleşmesi için elinden geleni yapmak da önemlidir. Unutmamak gerekir ki tüm başarıların yolu çalışmaktır. Emek verdikten sonra yeni yıldan beklentilerimizin gerçekleşmemesi için hiçbir engel yoktur. Tüm insanların yeni yıldan beklentileri tabii ki farklı farklıdır. Çocukların istekleri iyi bir karne, ödevden başarılı not alma, cep telefonu ya da beğendiği ayakkabının onun olmasıdır. Yani çocukların istekleri onlar gibi masumdur. Yetişkin kişilerden bazıları yeni yıldan başarı, para, şans, sağlık ve aşk ister. Bu istekler kişiden kişiye değişir. Ancak mutlaka herkesin bir dileği, isteği vardır. Her yıl; yeni atılımlar, yeni umutlar, kısaca yenilikler yılıdır. İnsanlık her yeni yılda tarihini yeni başarılar, yeni buluşlar, her alanda ilerlemelerle zenginleştirir. Bizim de bu hızlı gidişe ayak uydurmamız, yeni yılda daha çok çalışarak daha başarılı olmamız gerekir. Yeni yıl herkesin acısını tatlısını geride bırakarak yeni umutlara yelken açması gibidir. Yeni yılda inancımızı pekiştirelim ve mutlu olmaya çalışalım..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.