Bir kadın hayattır aslında…

Bir kadın hayattır aslında…

08 Mart 2017 Çarşamba 10:00
Bir kadın hayattır aslında…
Dün, Dünya Kadınlar Günü’ydü. Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye’nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi den sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984’den itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.

Aile dediğimizde; öncelikle aklımıza anne, baba ve çocuklardan oluşan bir topluluk  gelmekte. Günümüz aile düzeninde anneler de çalışmakta ve üreten bireyler olarak ailesinin yanın­da yerini alıyor. Üreten bireyler olarak hem annelik görevlerini tam eksiksiz bir şekilde ye­rine getirmekte hem de evinin temizliğini, düzenini ve tertibini sağlamaktadır. Kadınlar, halkın en fedakar, çalışkan ve üreten bireyleridir. Bunlara karşı toplumdan hak ettiği sevgi ve saygıyı  görmekte. Diğer toplumlara bakıldığında hırpalanan, kötü davranılan ve aşağıla­nan birey olan kadın, ülkemizde “ana” olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmektedir. Yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmakla onların hak ettiği kazanımlar ödenmiş olmaz Eşitlikten söz ederken bunu uygulamalarda göremiyoruz. Örneğin siyaset, idare ve toplumun diğer alanlarında kadınlara gereken fırsatlar verilmemiştir Kadın haklarını insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir. Kadın hakları ile savunulan, kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değil, sadece insan oldukları için her yerde ve herkes için geçerli haklara sahip olmasıdır..Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir.

Esasında kadınlar gününün esas amacı kadınların haklarını anımsatmak ve onların yalnız olmadıklarının vurgusunu yapmaktır. Bu günde tüm kadınlar bir bütün olup içinde bulundukları toplumların kadınlar ile ilgili problemlerini dile getirirler ve diğer insanlarla eşit olduklarını vurgularlar. Her sene 8 Mart tarihinde dünya genelinde kutlanan kadınlar gününe şiddet ve istismar mağduru kadınların gölgesi düşse de kutlanmaya devam ediyor. Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği bir gündür ve dünya genelinde her yerde kutlanır...

En mükemmel kadın, çocuklarına babalarının yokluğunda baba olabilecek kadındır . ( Goethe )
Son Güncelleme: 08.03.2017 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3