Birçok insan zamanında yatırım yapmayarak büyük fırsatlar kaçırdığından yakınır. Parası olduğu halde zamanında gayrimenkul yatırımı yapmayanlar, bölgenin gelişiminden sonra ne kadar büyük fırsatlar kaçırdığını görünce saçlarını başlarını yoluyorlar.

İstanbul’da öyle büyük fiyat artışları oldu ki inanması zor. Orta halli bir memur bundan on beş yirmi yıl önce bir yıllık maaşı ile İstanbul’un yakın köylerinden beş on dönüm arsa alabiliyordu. Şu anda o parayla arsanın etrafını bile çevirtemiyorsun. Geçmiş dönemlerde küçük birikimlerini arsada değerlendirenler büyük servetlere sahip oldular. Bu tür olaylardan ders çıkartan birçok yatırımcı, yatırım aracı olarak arsayı seçmeye devam ediyor. Haklı olarak oturdukları yerde para kazanıyorlar.

İstanbul’un hızla gelişmeye devam etmesi, teknolojinin gelişmesi uzağı yakın hale getiriyor. Eskiden bir otomobille yüz kilometre sürat yapılırken şimdi iki yüz kilometreye kadar çıkılabiliyor. Yollar genişliyor ve çeşitli ulaşım araçları ile artık her yer yakın hale geliyor.

Küçük ve orta ölçekli yatırımcı için Tren hala kaçmış değil, fırsatlar devam ediyor. Bundan on yıl kadar önce Ağva köylerinde arsanın metrekare fiyatı bir lirayken bugün aynı yerler otuz lira civarında seyrediyor. İşin garip tarafı ülkemizde on beş yılda iki ekonomik kriz yaşamamıza rağmen fiyatlar bu seviyede, krizler olmasaydı artışı siz hesaplayın. Karadeniz otoyolu çalışmalarının başlaması, imar planı çalışmaları gibi birçok etken fiyatları daha da artıracak. Bu bölgeye yatırım yapmaktan korkmayın ve Ağva köylerine yatırım yapın.

Büyük yatırımcılar zaten işini biliyor, profosyonel çalışıyorlar. Ümraniye,Çekmeköy, Sarıgazi, Taşdelen, Akfırat, Kurtköy,Riva gibi Anadolu yakasının şaha kalkmış bir çok bölgelerine, yakın zaman önce yatırım yaparak büyük paralar kazandılar.

Sıra şimdi  Alemdağ, Reşadiye, Paşaköy, Samandıra, Ömerli gibi bölgelerde.Büyük yatırımcı ekmek gördüğü arsaları hemen alıyor.Tabi ki belediyecilik anlayışının da değişmesi, beldelerin ilçe olması, imarın profesyonel kişilerin elinde olması yatırımcıya güven veriyor. Üniversite, yollar, özel okullar, büyük prestijli konut projeleri, alış veriş merkezleri, yeni sosyal donatı alanları gibi çalışmalar, bu bölgeleri uçuracak unsurlardan bir kaçı.

İstanbul’un Anadolu yakasındaki hızla gelişen bu bölgelerinden aldanarak pahalı arsa alan dahi çok kazanacak. Benden hatırlatması…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72