Yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’e Öykü Ödülü

12 Kaygusuz Abdal Şiir ve Öykü Yarışması’nda dereceye giren yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK öykü ödülü aldı.

Yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’e Öykü Ödülü

12 Kaygusuz Abdal Şiir ve Öykü Yarışması’nda dereceye giren yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK öykü ödülü aldı.

04 Mayıs 2022 Çarşamba 15:19
Yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’e Öykü Ödülü

Güncel Sanatlar Dergisi’nin Türkiye genelinde her yıl geleneksel olarak düzenlediği 12 Kaygusuz Abdal Şiir ve Öykü Yarışması’nda dereceye giren yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK öykü ödülü aldı. Baygenç Yayınları sponsorluğunda Güncel Sanat Dergisi’nin her yıl geleneksel olarak Türkiye genelinde gerçekleştirdiği 12 Kaygusuz Abdal şiir ve öykü yarışmasında dereceye giren yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in “Bir Kedi ve Bir Adam” adlı öyküsü ödül almaya hak kazandı.

Güncel Sanat Dergisi imtiyaz sahibi ve Baygenç Yayınları kurucusu eğitimci-yazar Arslan BAYIR eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in öğretmen olarak görev yaptığı Lüleburgaz Lisesi’ne davet edildi. Arslan BAYIR kurucusu olduğu Güncel Sanat Dergisi’nin düzenlediği 12 Kaygusuz Abdal şiir ve öyküyarışmasında Türkiye genelinde dereceye giren eğitimci yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK “Bir Kedi ve BirAdam” öyküsüyle Kaygusuz Abdal 12 Öykü ve Şiir Yarışması’nda Alanya Kale Ödülü’ne layık görüldü.

Ödül töreninde “Bir Kedi ve Bir Adam” öyküsüyle Kaygusuz Abdal 12 Öykü ve Şiir Yarışması’nda Alanya Kale Ödülü alan görsel sanatlar öğretmeni, yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in plaket, başarı sertifikası ve hediyesi Güncel Sanat Dergisi imtiyaz sahibi Arslan BAYIR ve Alanya Güncel Sanat Dergisi’nin yazarlarından Mercan CİVAN tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından Eğitimci

yazar Arslan BAYIR tarafından “Dergilerin Edebiyata Katkısı ve Okuma Alışkanlığı Kazandırma” konulu seminer verildi. İnci YILMAZ ŞİMŞEK yarışmacı olarak katıldığı Güncel Sanat Dergisi tarafından düzenlenen 12 Kaygusuz Abdal Öykü ve Şiir Yarışması’da ödül aldıktan sonra dergide öykü yazarı olarak yazmaya başladığının müjdesini verdi. İnci YILMAZ ŞİMŞEK tarafından kaleme alınan öyküleri okumak ve dergiyi spariş etmek için [email protected] adresine elektronik posta atabileceklerini ifade etti.

İnci YILMAZ ŞİMŞEK kitapları

“HÜKÜMSÜZ KİMLİKLER”, “ÖLÜMÜNE AŞK”, “ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI YAZARLIK EL KİTABI” ve “ŞEN YUVA” kitaplarının yazarı olan eğitimci-yazar İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in son kitabı

“KAYITSIZ KİMLİKLER”.

Ankara merkezli Gülnar Yayınları’ndan çıkan KAYITSIZ KİMLİKLER isimli mülteci romanı çıktığı ilk günden itibaren sosyal medyada büyük ilgi gördü. KAYITSIZ KİMLİKLER romanı ile ilgili haberler

basında geniş yer aldı. 2021’in Ocak ayında, kâğıt toplama işçisi bir çocuk işçinin hayat mücadelesinin yer aldığı “HÜKÜMSÜZ KİMLİKLER” adlı öykü kitabını, ardından Mart ayında kadına yönelik şiddet, istismar ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için kaleme aldığı “ÖLÜMÜNE AŞK” adlı romanını okurların beğenisine sunan İnci YILMAZ ŞİMŞEK, Haziran ayında öğrencilerine yaratıcı yazarlık alanında eğitim vermek isteyen meslektaşlarına yönelik “ÖĞRETMENLER İÇİN YARATICI YAZARLIK EL KİTABI” adlı uygulamalı etkinlik kitabını, Eylül ayında gerçek hayatlardan esinlenen hikayelerin yer aldığı “ŞEN YUVA” adlı öykü kitabını, 2021 Aralık ayında Arap Baharı ve Suriyeli mültecileri anlattığı “KAYITSIZ KİMLİKLER” adlı romanı yayınladı. İnci YILMAZ ŞİMŞEK’in kitapları çıktığı ilk günlerden itibaren yerel ve ulusal basında büyük ilgi gördü.

İnci YILMAZ ŞİMŞEK'in KAYITSIZ KİMLİKLER romanı Suriye iç savaşı gerçeğini Suriye’de yaşayan her kesim insanın gözünden çarpıcı bir şekilde gözler önüne sermesi ile ön plana çıktı. Özellikle savaşta göz ardı edilen, tarih kitaplarında yer bulamayan kesim olan; kadın ve çocuk temaları üzerinde duran KAYITSIZ KİMLİKLER romanının editörlüğünü ise Türkiye’nin önde gelen yaratıcı yazarlık eğitmenlerinden Can AKKİRİŞ üstlendi. Yazar, editör, yazar koşu ve yaratıcı yazarlık eğitmeni

Can AKKİRİŞ “Kayıtsız Kimlikler” için; “Yazılanların kurgunun da ötesinde acı gerçeklerden oluştuğunu özellikle söylemeliyim,”

ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 04.05.2022 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3