Türkiye'nin en yaşlı insanı uzun yaşamın sırlarını açıkladı!

Yaşlı ninenin doğum tarihi görenleri hayrete düşürüyor. İşte Türkiye'nin en yaşlı insanı…

Türkiye'nin en yaşlı insanı uzun yaşamın sırlarını açıkladı!

Yaşlı ninenin doğum tarihi görenleri hayrete düşürüyor. İşte Türkiye'nin en yaşlı insanı…

11 Eylül 2017 Pazartesi 11:30
Türkiye'nin en yaşlı insanı uzun yaşamın sırlarını açıkladı!

Nüfus kayıtlarına göre 1 Temmuz 1894 doğumlu olan Hodi Gürkan, Binekli Mahallesi'nde oğluyla yaşadığı evinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde oturan, nüfus kayıtlarına göre 123 yaşında olan Hodi Gürkan, uzun yaşamasının sırrını "doğal yiyecek tüketmekle" açıklıyor. Arapça konuşan Gürkan, küçük yaşta evlendiğini, 7 çocuğu, 110 torunu, bir de torununun torunu bulunduğunu dile getirdi.

EŞİNİ 40 YIL ÖNCE KAYBETMİŞ

Eşini 40 yıl önce kaybettiğini anlatan Gürkan, kendisinin ise son 5 yıla kadar hemen hemen hiçbir sağlık problemi yaşamadığını kaydetti. Beslenme ve temel ihtiyaçlarını kimsenin yardımı olmadan karşılayan Gürkan, ömrü boyunca sigara içmediğini vurguladı. Doktorun sağlıklı haline şaşırdığını belirten Gürkan, uzun yaşamasını ise önce Allah'a, daha sonra ise kırmızı et, köy yumurtası, ev ekmeği ve tereyağı tüketmesine borçlu olduğunu ifade etti.

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE OSMANLI DÖNEMİNDE GELMİŞ!

Yaşlı kadının oğlu Mustafa Gürkan da Osmanlı döneminde ailesinin, yakınlarıyla Suriye'den gelip Türkiye'ye yerleştiğini anlattı. Annesinin yaşına göre oldukça dinç olduğunu vurgulayan Gürkan, "Osmanlı ve cumhuriyet dönemini hatırlıyor, bazen bize o dönemden bir şeyler de anlatıyor. Yaklaşık 3 yıldır kulakları tamamen duymuyor, dizlerinden rahatsız olduğu için de pek yürümüyor. Annem, formunu bizce de doğal yiyecekleri tüketerek koruyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3