HAYIRSEVER İŞ İNSANI UMUT VURDEVİR: HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL…

Hayırsever İş İnsanı Umut Vurdevir ile keyifli bir röportaj yapmıştık. Vurdevir, röportajın ilk bölümünde iş hayatını, sektördeki hedeflerini içtenlikle anlatmıştı. Röportajın bu bölümünde ise sosyal hayatını, hayvan ve doğa sevgisi, okuduğu kitapları ve aile yaşamını bizlere anlattı.

HAYIRSEVER İŞ İNSANI UMUT VURDEVİR: HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL…

Hayırsever İş İnsanı Umut Vurdevir ile keyifli bir röportaj yapmıştık. Vurdevir, röportajın ilk bölümünde iş hayatını, sektördeki hedeflerini içtenlikle anlatmıştı. Röportajın bu bölümünde ise sosyal hayatını, hayvan ve doğa sevgisi, okuduğu kitapları ve aile yaşamını bizlere anlattı.

27 Nisan 2022 Çarşamba 14:03
HAYIRSEVER İŞ İNSANI UMUT VURDEVİR: HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL…

Genç yaşında başladığı sigortacılık sektöründe 20 yılını geride bırakan İş insanı Umut Vurdevir, iş hayatındaki başarıları kadar renkli kişiliği, yardımseverliği ve sosyal projelerde yer almasıyla da takdir gören bir isim. Umut Vurdevir’in Belikdüzü’ndeki villasında yaptığımız röportajın kalan bölümünü sizlerle paylaşıyoruz. Vurdevir, röportajın ilk bölümünde erken yaşlarda başladığı iş hayatından bahsetmiş, Abis asist olarak sektörde en iyisi olmayı hedeflediğini söylemişti.

Ayrıca bir çok sivil toplum kuruluşu ve yerli vakıflarla sosyal dayanışma ağı kurarak insanlara destek olmayı misyon edindiğini örneklerle bizlerle paylaşmıştı. Umut Vurdevir’le yaptığımız röportajın ilk bölümü yayınlanır yayınlanmaz güzel dönüşlerin olması hem bizi hem de kendisini mutlu etti. Yapılan yorumlarda Umut Vurdevir’in örnek kişili ve yardımseverliği bir kez daha tescillenmiş oldu.

Röportajın ilk bölümünde takım elbise ile bizlerin karşısına çıkan Vurdevir, bu sefer spor elbisesi ile karşımızda. Doğa ile içi içe bahçesinde köpeği ile oynarken objektifimize takılırken, kafesteki güvercinleri uçururken yüzünde oluşan tebessüm dikkatimizden kaçmıyor. O zaman buyurun sohbetimizin kalan bölümlerine…

• Umut bey gördüğümüz kadarı ile hayvanları çok seviyorsunuz?

Sahiplendiğim köpeklerim var. Köpeklerin bende ayrı bir yeri var. Bahçemdeki köpeğimle vakit geçirmeyi, güvercinlerimi uçurmayı çok seviyorum. Ayrıca kedilerim var.

• Nereden geliyor bu hayvan sevginiz?

Çocukluğumdan beri hayvanları severim. Dedem faytoncuydu. Hem faytonculuk yapar hem de at yetiştirirdi. Ata binmeyi sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim.

• Sadece köpeğiniz ve güvercinlerinizle mi ilgilisiniz?

Hayır değil. Hafta sonları birçok barınağı ziyaret ederek mama bırakıyorum. Aynı şekilde hayvanları koruma derneklerini de ziyaret ederim. Her şeyin sevgi ile güçleneceğine inanan biriyim.

• Hayvan barınakları ve sokak hayvanları ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Malum bu konu çok yazılıp çiziliyor…

Ben köpeklerin hayvan barınağı gibi bir yere hapsedilmesine karşıyım. Köpekler rehabilite edilmeli. İnsanlarda bu konuda eğitim almalı. Bir yere tıkılan köpekler insan göremeyince bir süre sonra vahşileşiyor. Onlarla bu dünyayı birlikte paylaşıyoruz. Doğa ile iç içe yaşamayı öğrenmeliyiz.

• Belediyelerin zaten bu konuda birçok çalışması var…

Belediyelerin bu yöndeki çalışması elbette önemli, ancak insanlarımızın da bilinçlenmesi gerekiyor. Bu canlıların sadece yemeğe değil, sevgiyede ihtiyaçları olduğunu unutmamız lazım. Bir mahallenin köpeği o mahalleye aittir. O mahallelinin o köpeğe sahip çıkması gerekir.

•Bahçeniz yeşillikler içinde. Tabiat ve doğa sizin için ne anlam ifade ediyor?

Tabiatı ve doğayı korumak hepimizin sorumluluğu. Pandemi döneminde bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Evine kapanmak zorunda kalıp yeşile ve doğaya hasret kalan insanlar oldu. Kapısının önündeki küçük bir yeşili görüp sevinenler olmadı mı? Pandemide paranın ve makamın aslında çok da önemli olmadığını gördük. O yüzden doğayı ve yeşili korumamız gerekir.

• Spor yapar mısınız?

Spor yapmaya özen gösteriyorum. Her sabah 5 km yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş yaparkende esnaf ve komşularımla selamlaşma fırsatı buluyorum.

• Sosyal medyayı aktif kullanıyor musunuz?

Sosyal medyayı daha çok Sivil toplum kuruluşu ve yerli vakıflara ulaşmak için gerektiği kadar kullanıyorum. Mesela geçtiğimiz günlerde SMS hastası Ela Beyazgül için sosyal medya üzerinden yardım gurubu kurulmuştu. Bende bu şekilde kendilerine ulaşıp destek oldum. Sosyal medyanın bu gücünü kullanmaya çalışıyorum.

• Birazda seyahatlerinizden bahsedelim. Nereleri geziyorsunuz?

Seyahat etmeyi severim. Yurt dışından ziyade yurt içi seyahatlerini seviyorum. Ülkemizde gezilecek çok yerin olduğunu düşünüyorum. Ülkemdeki bu güzellikleri görüp daha sonra yurt dışı gezilerine başlamayı düşünüyorum. Bazen işimiz gereği fuarlara katılmak için yurt dışına çıktığımda oluyor.

• Kitaplarla aranız nasıl, vakit bulup okuyor musunuz?

Kitap okumayı seviyorum. Hayal gücümü geliştiren, bana bir şeyler katan kitapları seviyorum. Bu kitapların bana çalışma hayatında katkı sunduğuna inanıyorum. Atatürk’le alakalı tüm kitapları seviyorum. Ulu önderin bende çok büyük bir yeri vardır. Yönetimi, mücadelesi daima bize rehber olmuştur.

• Röportajın ilk bölümünde elinizdeki kitap çok dikkat çekmişti. Kitabı merak edenler olmuştu. Okuduğunuz son kitap mıydı?

Evet. En son okuduğum, Tara Kitap’ın kurucusu Yazar Selcen Gür’ün 'Sır ve Gölge' kitabı. Pandemi’nin başladığı günlerde bu romanı yazmaya başlayan Gür, kitabını Kovid nedeniyle kaybettiği anneannesine ithaf etmişti. 'Sır ve Gölge' okuruna her bölümde başka bir bakış açısı sunan, kahramanlarının görünen yaşamlarının ardındaki asıl dünyayı ustalıkla anlatan bir roman. Araç seyahatimde bu kitabı okuyorum. Kitaptaki bir söz beni çok etkiledi: “Milyonlarca insanın bile parmak izleri farklıyken hepimiz için hayatın anlamı aynı olabilir mi?”…

• Bu kadar iş, güç, sosyal aktivite ve sosyal projelerden ailenize vakit ayırabiliyor musunuz? Ailenizden biraz bahsedelim…

Evliyim. 3 oğlum var. Cumartesi ve pazarları evde ailemle vakit geçiririm. Yakın çevrem bunu bildiği için acil olmadıkça telefon bile açmazlar. Çocuklarımla çok sosyalim. İnsan kendi yaşadığı eksiklikleri yaşatmamaya çalışır. Bu yüzden çocuklarımla arkadaş gibiyim.

• Aile kavramına çok önem veriyorsunuz

Aile benim için çok değerli ve önemlidir. Erkek kardeşim var Nadir. Benim için çok değerlidir. Her zaman yanımda olmuştur, benim çok kahrımı çok çekmiştir. Gel Nadir, git Nadir (Gülüyor)

• Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz…

Ben teşekkür ederim. Buradan tüm okuyucularınıza selamlarımı iletiyorum. Şimdiden herkesin bayramını kutlarım.

Not: Röportajın önceki bölümünü bu linkten okuyabilirsiniz: http://www.flashaber.com.tr/roportaj/umut-vurdevir-tirnaklarimla-kaziya-kaziya-bu-gunlere-geldim-h37500.html

Son Güncelleme: 27.04.2022 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burhan salamci 2022-04-27 16:48:35

Gerçektende mükemmel bir insan. Ayrıca, saygılı ve güvenilir bir kişiliğe sahiptir. Ama, özellikle yardımsever bir kardeşimdir

banner3