Deprem korkusu uykusuz bırakıyor!

Deprem korkusu uykusuzluğu tetikliyor.Doktorlardan çağrı: Tedavi olun!

Deprem korkusu uykusuz bırakıyor!

Deprem korkusu uykusuzluğu tetikliyor.Doktorlardan çağrı: Tedavi olun!

02 Eylül 2017 Cumartesi 16:48
Deprem korkusu uykusuz bırakıyor!

Depremler nedeniyle psikolojik sorunlar ve uyku bozukluğu yaşayanlar, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine başvurmaya başladı.  Depremin uyku ve kaygı bozukluğunu tetiklediğine dikkat çeken Türkiye Psikiyatri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şahut Duran, söz konusu belirtileri yaşayanların vakit kaybetmeden tedavi olması gerektiğini söyledi.

Depremlerin yıllardır yıkımın yanında insanlarda ve toplumda travmatik etkiler yarattığını vurgulayan Duran, bunun depreme karşı hazırlıksız olunmasından kaynaklandığını kaydetti.

Deprem bilinciyle daha sağlıklı konutlarda yaşamak ve sağlıklı konutlarda yaşatmak deprem korkusunu yenebilmenin önemli faktörü olduğunun altını çizen Duran, “Güvenli binaları inşa etmek ve ettirmek devletimizin öncelikli işi olması gerekir” dedi.

Kaynak: Duvar

Anahtar Kelimeler:
DepremKorkuUykusuzluk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3