BİR AFET GÖNÜLLÜSÜ: MEVLÜT BAKIR

MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri) ve AME-SER (Acil Müdahale Ekibi) gönüllü üyesi Mevlüt Bakır tek amacının, yeni mahalle afet gönülleri yetiştirmek, afet bilincinin yaygınlaşması ve bu konulardaki çalışmalara katılmak olduğunu söyledi.

BİR AFET GÖNÜLLÜSÜ: MEVLÜT BAKIR

MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri) ve AME-SER (Acil Müdahale Ekibi) gönüllü üyesi Mevlüt Bakır tek amacının, yeni mahalle afet gönülleri yetiştirmek, afet bilincinin yaygınlaşması ve bu konulardaki çalışmalara katılmak olduğunu söyledi.

23 Eylül 2021 Perşembe 14:47
BİR AFET GÖNÜLLÜSÜ: MEVLÜT BAKIR

AFET GÖNÜLLÜLERİNİN ÖNEMİ

Bu sene ülkemizin bir çok yerinde meydana galen orman yangınları, afet gönüllüleri ve acil müdahale ekiplerinin önemini bir kez daha gösterdi. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde özellikle mahalle halkının bilinçlenmesi son derece önemli. Bu noktada MAG (Mahalle Afet Gönüllüleri) ve AME-SER (Acil Müdahale Ekibi) özverili çalışmaları ile çok önemli işler yapıyor. MAG AMA-SER’in yeni üyesi Mevlüt Bakır’da bu önemli organizasyonlarda özverili çalışması ve renkli kişiliği ile dikkat çekiyor. Emekli olan Mevlüt Bakır bu işi severek ve hiçbir karşılık beklemeden yaptığını söylüyor.

‘’AFETLERE KARŞI MAHALLE BİLİNCİ GELİŞİYOR’’

MAG( Mahalle Afet Gönüllüsü) hakkında bili veren Mevlüt Bakır, ‘’AMA-SER yönetim kurulu üyesi Hüseyin Karadayı’nın projesi olan MAG( Mahalle Afet Gönüllüsü) büyük bir özveri ile 20 yıldır Tüm Türkiye’de mahalle bilincinin gelişmesi için çalışıyor. Bu çok önemli ve değerli bir organizasyon. MAG Afet riskleri ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler konusunda mahalle halkını bilgilendirerek, afetlere duyarlılığı ve bilinci yaygınlaştırmak amacı ile kurulan bir organizasyondur. Afet sonrasındaki ilk 72 saat, hayat kurtarma açısından en kritik saatlerdir. Afet sonrasında hayatta kalanların büyük çoğunluğu, ilk 24 saat içinde çevreden yetişen, genellikle eğitimi ve ekipmanı olmayan yakınları ve komşuları tarafından kurtarılan kişilerdir. Bizlerde Yangın, sel, heyelan gibi afetlerde ilk gözlemi yaparak gelecek ekipleri bilgilendirerek doğru zamanda doğru müdahalenin yapılmasına yardımcı oluyoruz’’ Diyor.

ACİL MÜDAHALE EKİBİ HER YERDE

AME-SER (Acil Müdahale Ekibi)’nin Türkiye’nin her noktasına ulaştığını söyleyen Mevlüt Bakır, ‘’AMA-SER ise herhangi bir doğal afet durumunda AFAD koordinasyonunda müdahale etmek. AFAD’ın verdiği talimatlar doğrultusunda Türkiye’nin neresinde olursa olsun olaylara müdahale eden bir organizasyon’’ Dedi.

EN GENÇ ÜYEYİM

MAG AME-SER’in üyesi olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Mevlüt Bakır, ‘’AMA-SER’in yeni mezunuyum. Mezun olan 11. Aday gurubun en genç üyesiyim (67). Yaklaşık 10 ay sel, tırmanma, ilk yardım, tahkimat, telsiz, haberleşme, hasta ve yaralı taşıma gibi benzeri konularda eğitim alarak mezun oldum. Marmaris ve Hisarönü yangınları, Burgazada kayıp şahıs arama operasyonlarına katıldım. Son olarak da itfaiye haftası dolayısı ile Kadıköy ve Ümraniye itfaiyelerini ziyaret ettik. MAG – AME-SER’in İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye temsilcisi olarak görev yapıyorum.

‘’HİÇ BİR BEKLENTİM OLMADAN HİZMET EDİYORUM’’

Benim tek bir amacım var o da yeni mahalle afet gönülleri yetiştirmek, afet bilincinin yaygınlaşması ve bu konulardaki çalışmalara katılmak. Hiçbir menfi karşılık beklemeden kendi özverimle hizmet ediyorum ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72