Bu adam işi biliyor! Melih Gökçek 60 dolara aldığını bakın Mansur Yavaş kaça aldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde tonu 60 dolara alınan asfaltı, aynı firmadan 25 dolara aldıklarını açıkladı.

Bu adam işi biliyor! Melih Gökçek 60 dolara aldığını bakın Mansur Yavaş kaça aldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde tonu 60 dolara alınan asfaltı, aynı firmadan 25 dolara aldıklarını açıkladı.

02 Temmuz 2020 Perşembe 15:13
Bu adam işi biliyor! Melih Gökçek 60 dolara aldığını bakın Mansur Yavaş kaça aldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da bulunan 13 Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yöneticileriyle bir araya geldi.

OSB yöneticilerinin taleplerini ve Ankara’nın sanayi üretimine yönelik sorunlarını dinleyen Yavaş, kent ekonomisini geliştirmeye yönelik çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Mogan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede; Ankara’da istihdamın geliştirilmesi, sanayi üretiminin artırılması ve OSB'lerle ilgili talepler masaya yatırıldı.

Sanayicilere ‘her türlü desteği sağlayacaklarını’ söyleyen Yavaş, Başkent sanayisinin gelişmesi ve istihdamın artması için iş birliğine hazır olduklarının altını çizerek, “Ankara’da yatırımlara ve iş gücüne katılımın artmasını sağlayan projelere öncelik vermek istiyoruz. Sanayicilerimizle ortak projelere imza atmayı arzuluyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarında kentte önemli bir asfalt seferberliği başlattıklarını anlatan Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ostim, İvedik ve Siteler gibi noktalara büyük ölçüde asfalt serildi. Gelirlerimizde yüzde 70'e yakın düşme var. Buna karşılık enerjide, elektrikte bize hiçbir erteleme yapılmadı. Belediyenin gelirleri azaldı ama giderlerini hiç durdurmadılar. Tüm bunlara rağmen asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

GÖKÇEK 60 DOLARA ALIYORDU

Göreve geldikten sonra ihalelerin açık ve şeffaf bir biçimde yapılarak, Büyükşehir'e kaynak aktarmaya çalıştıklarını belirten Başkan Yavaş, “Bir firma daha önceki dönemde Ankara'da aşağı yukarı birkaç milyar dolarlık asfalt ihalesi almış, tonu 60 dolardan. Biz şimdi 19 firmanın girdiği açık ihaleyle aynı firmaya 25 dolardan yaptırıyoruz. İhaleye çok firma girince kırım da çok oluyor” dedi.

OSB yöneticilerinin yetişmiş itfaiyeci ve itfaiye istasyonu taleplerine de cevap veren Başkan Yavaş, işe alımlarda liyakata önem verdiklerinin kaydederek şunları söyledi:

“Biz göreve gelmeden Büyükşehir'e 600 itfaiyeci alınmış. Bu 600 itfaiyeciden 157 kişi kalmış. Diğerlerinin çoğunu memur yapmak için almışlar ve diğer kurumlara aktarmışlar. Biz Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin aldık, itfaiyecilik okulu mezunlarını alıyoruz. Mülakata katılacak 1200 kişi arasından bu işin eğitimini almış 300 kişiyi istihdam edeceğiz. Başka yere geçmelerine de izin vermeyeceğiz.”

Son Güncelleme: 03.07.2020 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3