İNTERNETTEN EN ÇOK ELEKTRONİK ÜRÜN ALIYORUZ

İNTERNETTEN EN ÇOK ELEKTRONİK ÜRÜN ALIYORUZ

27 Şubat 2018 Salı 16:48
İNTERNETTEN EN ÇOK ELEKTRONİK ÜRÜN ALIYORUZ

Türkiye’de geçtiğimiz yıl internet üzerinden en çok harcamayı elektronik kategorisinde gerçekleştiğimiz ortaya çıktı. Konuyla ilgili son bir yılda medyaya 15 binden fazla haber yansırken Interpress’in We Are Social ve Hootsuite tarafından hazırlanan rapordan elde ettiği bilgilere göre, elektroniği moda ve güzellik ürünleri takip ederken en düşük harcamanın ise dijital müzik alanında yapıldığı tespit edildi.

Yüzde 43’ü online ürün yada hizmet satın alıyor …

Söz konusu rapora göre internet kullanıcılarının yüzde 56’sı son 1 ay içerisinde satın almayı düşündükleri bir ürünü ya servisi internette aratırken, yüzde 60’ının ise bir online perakende mağazası ziyaret ettiği belirlendi. Türkiye’de internet kullananların yüzde 43’ünün online platformda bir ürün ya da servis satın aldığı görüldü. Online satın alma yapan kişilerin işlemlerinin yüzde 30’unu laptop ya da masaüstü bilgisayarlarından yaptığı anlaşılırken yüzde 30’unun ise satın alma işlemini mobil telefonları aracılığı ile gerçekleştirdiği tespit edildi.

En çok artış moda ve güzellik alanında oldu …

2017 yılında bir önceki yıla kıyasla en çok büyüyen e-ticaret sektörü yüzde 20’lik artışla moda ve güzellik olurken en az artışın ise yüzde 9’luk oranla video oyunları olduğu anlaşıldı. E-ticarette tüketim mallarına yönelik harcamalar yüzde 8 artarken, buna göre 31,7 milyon kişinin tüketim malları alışverişini e-ticaret üzerinden gerçekleştirdiği saptandı. Tüketim mallarının e-ticaret pazarındaki oranın ise yüzde 15 artarak 5,7 milyar dolara ulaştığı tespit edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3