Hükümetin başlattığı şeffaf uygulamalar ile sade vatandaş bile tapu müdürlüklerinde rahatça işlem yaptırabiliyor. Yeni sistem sayesinde tapu işlemlerinde ciddi rahatlamalar oldu. Eski yığılmalar artık olmuyor. Yeni kurulan tapu daireleri saat gibi çalışıyor. Eskiden bir haftada yapılan işlem, şimdi bir günde yapılıyor.  

Tüm Tapu Müdürlükleri hızlı ve çözüm üretici olmalıdır.  Yapılan her satış sayesinde devlete alım satım harcı ödenerek gelir kaydedilir. Kar edilen her satışın vergisi ödenir.Alan ve satan sayesinde atıl olan birçok gayrimenkul ve para ülke ekonomisine kazandırılır. Ülke ekonomisine kazandırılan gayrimenkul aynı zamanda istihdam kapısıdır. Bu bağlamda devirlerin hızlı ve sağlıklı yapılması açısından tapu müdürlüklerinin önemi çok büyüktür. 

 

Yeni sistem ile personel mükemmel uyum içinde.Bakanlığın kurduğu yeni online sisteme hızla adapte oldular. Artık bugün git yarın gel dönemi bitti. Her türlü işlem, verildiği randevu saatinde yapılıyor. Rüşvet ortadan kalktı. Adam kayırmaca bitti. Vatandaş ve emlak müşavirleri bu durumdan memnun.Müdürlükler kamera sistemi ile izleniyor. Sade vatandaş rahatlıkla işlemini yaptırabiliyor. Artık her şey olması gerektiği gibi. 

 

Bunun yanında değişime çabuk adapte olamayan tapu daireleri de var. Ülkemiz de halen gecekondu gibi binalarda tapu müdürlükleri var. Büyük paraların döndüğü bu yapılarda alt yapı en iyi şekilde yapılmalı, Devletin gücü vatandaşa hissetirilmelidir. Zamanın çok kıymetli olduğu günümüzde devlet daireleri adeta özel sektör gibi çalışmalıdır.Memur vatandaşı müşteri gibi görmeli ve güler yüz ile işlemelerini biran önce yapmalıdır.Son bir yılda tapu müdürlüklerindeki değişim ve gelişim memnuniyet vericidir.

 

Ancak Kadastro işlemlerinde durum böyle değil.Çok doğru bir karar ile kadastro müdürlüğünün yükü hafifletildi.Kadastronun yaptığı işlerin birçoğunu artık Lisanlı Harita Büroları yapıyor. Noter gibi Kamu görevi gören bu büroların birçoğu, para kazanmak üzerine açılmış olduğundan, vatandaşa zulüm ediyor.Lisansının olduğu ilçeye ofis bile açmayanlar var.Kadastronun etrafında kümelenen lisanlı ağalar biran önce kendinize gelin!Kamu hizmeti yaptığınızı unutmayın.Hasta ve özürlülerin rahatça girip çıkacağı ofisler kiralayın.İşi bitmiş yaşlı emekli memur yerine işsiz gezen bir sürü harita mühendisi var, bunları işe alın.En önemlisi ise arşiv yakın olsun diye kadastro çevresinde değil, hizmet vermeniz gereken ilçenin Belediye binasının yakınında, ulaşımı kolay yerlerde ofis açın.Personel azlığından basit bir aplikasyon krokisini bir haftada hazırlayanlar var. LİHKAP'lar birileri zengin olsun diye kurulmadı. Kadastronun yükü hafiflesin, vatandaşın işi hızlı görülsün diye kuruldu, bunu unutmayın...     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.