Üsküdar'ın 'En'leri belli oldu

Üsküdar'ın 'En'leri belli oldu

Üsküdar'ın 'En'leri belli oldu

Üsküdar'ın 'En'leri belli oldu

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Üsküdar'ın 'En'leri belli oldu
Üsküdar'ın 'En'leri belli oldu

Üsküdar Belediye Başkanlığı'nın ''Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi''kapsamında 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı içinde Üsküdar ilçesinde bulunan ilköğretim okullarında atletizm sporunu sevdirme, rekabet duygusunu hissettirme, sosyalleşme, iletişim kurma, becerilerini fark etmelerini sağlama düşüncesi ile atletizm branşında düzenlemiş olduğu 'Üsküdar Enle'rini Arıyor' Atletizm Ligi Yarışması sonuçlandı.

""

Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu'nda gerçekleştirilen final etkinliğine; Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Gençlik Spor Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu, İstanbul Atletizm İl Temsilcisi ve İl Koordinatörü Zeki Yıldırım, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfettin Doğan, Üsküdar İlçe Spor Müdürü Nuran Özgüven, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, 5'nci Dönem Meclis Üyesi Sadık Albayrak ile Üsküdar Belediyesi Atletizm Takımı'na bu yıl katılan milli sporcu Meryem Erdoğan katıldı.

Üsküdar'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrencinin sportif olarak taranması sonrası 13 Ocak'ta gerçekleştirilen final yarışmalarında 1997,1998, 1999, 2000, 2001 ve 2002 tarihli doğumlularda Üsküdar'ın en hızlısı, en güçlüsü, en dayanıklısı ve en ileri sıçrayan sporcuları seçildi. Yarışmalarda birinciliği kazanan sporculara ödülleri Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından verildi. Başkan Mustafa Kara ödül töreninde yaptığı konuşmada; Belediye olarak temel amaçlarının sporu tabana yaymak olduğunu belirterek sporu bir yaşam tarzı olarak çocuklarımızın hayatına sokmak gerektiğini, sporun çocukların ve gençlerin hem zihinsel hem de bedensel olarak gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen bu etkinlik sonunda başarılı olan minik sporcuların gözetim altında Türk sporuna kazandırılacağının altını çizen Mustafa Kara, Türk sporunun geleceğinin böylesine başarılı minik sporcular sayesinde güvence altında olduğunu belirtti.

Yapılan yarışmalarda finale kalan 445 sporcu; sürat, güç, dayanıklılık ve patlayıcılık açısından Üsküdar'ın en iyisi olabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmalar, 3.4.5.6.7.8. sınıflarda okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında durarak uzun atlama, 30 metre sprint koşusu, sağlık topu ile atış (3 kg, 4 kg ve göğüs pası), dikey sıçrama ve her sınıftan 1 öğrencinin katılımıyla 6x bayrak yarışı kategorilerinde düzenlenirken 1 aydan fazla süren mücadeleler sonunda birinciliği kazanan sporcular gözetim altında yetiştirilerek Türk sporunun geleceğine kazandırılacak.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72