Ümraniyespor tarih yazdı 2. lige yükseldi

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta oynayan Ümraniyespor bitime 4 hafta kala...

Ümraniyespor tarih yazdı 2. lige yükseldi

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta oynayan Ümraniyespor bitime 4 hafta kala...

11 Nisan 2014 Cuma 14:52
Ümraniyespor tarih yazdı 2. lige yükseldi

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta oynayan Ümraniyespor bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Kırmızı-Beyazlılar böylece Türkiye profesyonel liglerinde sezonun ilk şampiyonu oldu.

 

Türkiye liglerinde sezonun ilk şampiyonu Ümraniyespor oldu. Spor Toto 3. Lig’de ligin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibine 13 puan fark atan Ümraniyespor, tarihinde ilk kez 2. Lig’e yükselmenin sevincini yaşıyor. Ligin 30. hafta mücadelesinde Yeşil Bursa A.Ş’yi kendi evinde 2-1 mağlup eden kırmızı-beyazlı ekip, Türkiye’de profesyonel liglerin ilk şampiyonu oldu. 1938 yılında kurulduktan sonra profesyonel liglerde bugüne dek sadece 3. Lig’de yer alan Ümraniyespor, 2014-2015 sezonundan itibaren tarihinde ilk kez 2. Lig’de mücadele edecek.

""

BAŞKAN HASAN CAN; “ÜMRANİYESPOR BİZİMLE BERABER 2. LİGE YÜKSELEN BİR KULÜP HALİNE GELMİŞTİR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Daha önce geçmişte Ümraniyespor tesislerinin olduğu yerde çöplük vardı ve İnsanlar buraları çöplük yığını olarak biliyor imajımız zedeleniyordu. Şimdi burada gençlerimiz, çocuklarımız spor yapıyor ve yarınlara daha sağlıklı bireyler olarak hazırlanıyorlar. 10 yıl evvel Ümraniye Belediye Başkanlığı görevini devir aldığımız zaman, burada dipte bir yerlerde görev yapan bir Ümraniye Spor Kulübü vardı. Şükürler olsun ki bizimle beraber şuan 2. Lige yükselen bir kulüp haline gelmiştir. 76 yıllık tarihinde ilk defa böyle bir başarı yakalayan ÜmraniyesporuBelediye Başkanlığımız süresince amatör ligden, süper amatöre lige, daha sonra bölgesel ligden, 3.lige ve bu sezon sadece iki mağlubiyet alarak tarihinde ilk kez 2. Lige çıkarmanın sevincini yaşıyoruz” dedi. Yıllardır özlemini duydukları 2. Lig’e yükselmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi olarak ilçedeki tüm kulüplere olan desteklerini bir kez daha hatırlattı ve spora olan katkılarının devam edeceğini söyledi.

Son Güncelleme: 11.04.2014 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72