Takım, kafesli kamyon kasasında maça gitti!

Bu ilkel görüntüler Üsküdar’da oldu… Takım, kafesli kamyon kasasında maça gitti!

Takım, kafesli kamyon kasasında maça gitti!

Bu ilkel görüntüler Üsküdar’da oldu… Takım, kafesli kamyon kasasında maça gitti!

07 Aralık 2018 Cuma 14:02
Takım, kafesli kamyon kasasında maça gitti!

Üsküdar Belediyesi araç vermeyince Selami Ali Yeşilsaha Spor Kulübü esnafın kafesli kamyonu ile maça gitti.

Üsküdar Belediyesi araç vermeyince!

Selami Ali Yeşilsaha Spor Kulübü’nün durumu ‘Hangi devirde yaşıyoruz?’ sorusunu akıllara getirdi. Futbol takımı, Üsküdar Belediyesi’nin destek sözü ile ‘proje takımı olarak kurulmuş. Ne var ki sözler unutulmuş. Birçok kategoride oynadıkları için araç sıkıntısı yaşıyorlar. Son olarak amatör ligde mücadele eden 17 yaş futbol takımı Pendik Kavaklıspor maçına gitmek istiyor. Ancak belediye araç tahsis etmiyor. Kulüp mecburen kamyonla ulaşıma ‘evet’ diyor.

Kulüp üyeleri Üsküdar Belediyesi’nden araç istediklerini ancak kendilerine dönüş yapmadıklarını doğruladılar. Çare ise mahalleliden gelmiş. Bir esnafın yük taşımak için kullandığı kafesli kamyon takımın kullanımına verilmiş. Antrenörler şoför mahalline, futbolcular kasaya binmiş.

Nezih Küçükerden önerge verdi

Üsküdar ve İBB CHP Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, amatör spor kulüplerinin sorunlarını sözlü bir önerge ile Üsküdar Belediye Meclisi gündemine taşıdı. Küçükerden’in önergesinde:
Şimdi gelelim ilçemizde yaşanan ve gazete sayfalarında yer bulan gerçeklere. İlçemiz Üsküdar’ın Selamiali Mahallesi amatör spor kulüplerinden olan YEŞİLSAHA kulübü ,Kasım ayı içinde gerçekleşen bir amatör müsabakaya belediyemizden bir otobüs tahsisi yapılmadığından dolayı açık kamyon kasasında gitmiştir. Üsküdarımızın birçok amatör spor kulübü de müsabakalarına
ulaşabilmek için komşu ilçelerden yardım talebinde bulunmuştur.
Şimdi bu nedenlerden dolayı soruyorum.
1.2014 yılından günümüze yıllara göre amatör spor kulüplerine ayrılan bütçe nedir?
2.Bu ayrılan bütçeden hangi kulüp hangi yıllarda ne kadar pay almıştır?
3.İlçemizde kaç adet amatör spor kulübü vardır? Adları,faaliyet kolları ve adresleri.
4.Amatör spor kulüplerinin müsabakalarına neden araç verilmemektedir?
5.Üsküdar Belediye Spor’a yapılan maddi ve ayni destek var mıdır? Varsa 2014 yılından günümüze ne kadardır?
6.Belediyemizden amatör spor kulüplerine ve bireysel sporculara yönetmelik gereği ödül verildi mi? Verildi ise Üsküdar belediye meclisinden yönetmelik gereği kaç adet karar çıktı ? Varsa bu kararların fotokopisinin verilmesi.
7.İlçemizdeki amatör spor kulüplerinde, sonradan T.C.vatandaşlığına geçen ve yarışan kaç adet lisanslı sporcu vardır? Hangi spor kulübünde lisanslıdır?
8.Üsküdar Belediye Spor kulübünde sonradan T.C. vatandaşlığına geçen ve yarışan kaç adet lisanslı sporcu vardır?Bu sporculara ne kadar ücret ödenmektedir?
9.Üsküdar Belediye Spor Kulübü sporcusu 2012 olimpiyatlarında altın madalya kazanan Aslı Çakır ALPTEKİN’e ne kadar ödül verilmiştir? Bu ödül doping olayından sonra geri alınmış mıdır?
10.Her yıl amatör spor kulüplerine yasa gereği verilecek pay bu dönem verilmiş midir? Verildiyse hangi kulübe ne kadar verilmiştir? Verilmemiş ise ne zaman verilecektir?

Yukarıdaki sorularımın 5393 sayılı yasının ilgili maddesince cevaplandırılmak üzere sözlü/yazılı önergemin Başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederim.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72