Sancaktepeli Serhat Balcı dünya ikincisi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Serhat Balcı fırtınası esti. Sinan Erdem Spor..

Sancaktepeli Serhat Balcı dünya ikincisi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Serhat Balcı fırtınası esti. Sinan Erdem Spor..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepeli Serhat Balcı dünya ikincisi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Serhat Balcı fırtınası esti. Sinan Erdem Spor Salonu'nda devam eden şampiyonada mindere çıkan madalya umudumuz Sancaktepe Belediyesporlu 95 kiloda Serhat Balcı, final maçında İranlı Rıza Muhammed Ali Yezdâni ile karşı karşıya geldi. Balcı, rakibine yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Serbest stil 96 kiloda mücadele eden Serhat Balcı, ilk maçında Venezuella'dan Luis Felipe Vivienes Urbaneja ile karşılaştı Maça çok iyi başlayan Serhat Balcı, ilk devreyi 2-0 kazandı. İkinci devrede de üstün oyunun sürdüren Serhat Balcı,  müsabakan 2-0 galip ayrıldı ve adını son 16 güreşçi arasına yazdırdı. Balcı, 2. turda Tacikistan'dan Rustem İskandari'yi, çeyrek finalde ise ABD'li Jacop Stephan Varner'i yenerek yarıfinale yükseldi. Balcı, yarı finalde Kazak rakibi Taimuraz Tigiyev'i 2 - 1 yenerek adını finale yazdırdı.

 Nefes kesen yarı final

 Sinan Erdem Spor Salonu'nda, 41 sporcunun mindere çıktığı 96 kilo mücadelesinde Sancaktepe Belediyespor Güreş Kulübünün sporcusu Serhat Balcı, yarı finalde ise Kazak rakibi Taimuraz Tigiyev ile nefes kesen bir müsabaka yaptı.Maçın ilk devresini 2-0 mağlup kapatan Serhat Balcı, ikinci yarıda da 1-0 geriye düştü. Bu andan sonra kaçak güreşen Kazak Tigiyev'e, hakemler 1 ihtar puanı verdi. İkinci devre 1-1 beraberlikle bitti.Uzatma devresinde Serhat Balcı adeta 'aslan' kesildi. Üst üste 2 puan alan Balcı'ya, son saniyelerde 1 ihtar puanı verildi. Uzatmayı ve maçı 2-1 kazanan Balcı, bu sonuçla adını finale yazdırdı. Balcı'nın maçı kazanması tüm salonu sevince boğarken, güreş severler Serhat Balcı'yı ayakta alkışladı. 

 Finalde İranlı ile karşı karşıya

 Balcı, İranlı Rıza Muhammed Ali Yezdâni'ye nefesleri kesen bir mücadeleden sonra 2-1 (0-4, 1-0, 0-1) mağlup oldu. Maça iyi başlayamayan Balcı, ilk devreyi 4-0 yenik tamamladı. İkinci devre daha iyi güreşen Serhat Balcı, bu devreyi 1-0 kazanmayı bildi. İranlı Yezdâni, uzatma devresinin son saniyelerinde yaptığı oyun ile Serhat Balcı karşısında 1 puan alıp karşılaşmayı galip tamamladı.

Gümüş madalya kazanan Serhat Balcı, serbest stilde Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran isim oldu. Balcı ve salondaki Türk güreş severler maçtan sonra büyük üzüntü yaşadılar.

 Salonda madalya heyecanı

 Maç sonrası yaptığı açıklamada Balcı, büyüklerde dünya üçüncülüğü, dünya beşinciliği, olimpiyat beşinciliği, Avrupa ikinciliği ve iki tane de Avrupa üçüncülüğünün bulunduğunu ifade ederek, “Benim sadece şampiyonluk eksiğim kalmıştı. Burada altın madalyayı alıp tüm halkımıza armağan etmek istedim. Ama gümüş madalya aldım... Bizi desteleyen ve duaları ile bizi yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ederim”  dedi.

 Maç sonrası Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sancaktepe Belediyespor Onursal Başkanı İsmail Erdem, başarılı sporcuyu tebrik ederek ülkemize kazandırdığı gümüş madalyadan dolayı kendisine teşekkür etti. Erdem; “Tüm dünyada ülkemizi temsil edecek azimli ve başarılı sporcuları yetiştirmek için çalışıyoruz. Sancaktepe Belediyespor olarak yetenekli ve başarılı sporcuları yetiştirip,  ata sporumuz güreşte geleceğin Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarını Sancaktepe ilçemizden çıkarmaya devam edeceğiz ” dedi. 

Dünya Güreş Şampiyonası'nda salonda heyecanı yaşayanlardan bir başkası da Sancaktepe Belediyespor Başkanı M. Ali Cankatar idi. Kulüp olarak milli takıma 3 güreşçiyi vermenin haklı onuru ile maçları izleyen Başkan Cankatar, en heyecanlı dakikaları Serhat Balcı'nın final maçında yaşadı. Başkan Cankatar, maç sonrası Serhat Balcı'nın yanına giderek kendisini tebrik etti.  Başkan Cankatar; “Sancaktepe Belediyespor Güreş Kulübü olarak milli onuru ve gururu doyasıya yaşadık. Tüm güreşçilerimizi candan tebrik ediyorum. Serhat'ın başarısı bizleri çok sevindirdi. Minderin aslanları kendilerine yakışan mücadeleyi en üst seviyede gösterdi. Gümüş madalya aldığımız için çok mutluyum” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3