Ritmik Cimnastik Turnuvası yapıldı

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye...

Ritmik Cimnastik Turnuvası yapıldı

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye...

01 Temmuz 2014 Salı 14:59
Ritmik Cimnastik Turnuvası yapıldı

Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası yapıldı

Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Cimnastik Federasyonu işbirliğinde Spor AŞ ev sahipliğinde bu yıl 6.sı İstanbul Burhan Felek Spor Tesisleri Kubbe Salonu’nda 28-29 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası İstanbul Rhythmics Cup 2014’e Türkiye, Ukrayna, Gürcistan, İngiltere, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan’dan 28 antrenör ile 100 sporcu katıldı.

İlk defa 2009 yılında 6 ülkeden 60 sporcunun katılımı ile başlayan ve bu sene 10 ülke ve 100 katılan sporcu ile düzenlenen turnuva büyük ilgi gördü. İki gün boyunca Minikler, Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 5 kategoride 15 ayrı yaş grubunda devam eden yarışmalar sonrası dereceye giren sporcular düzenlenen törenle madalya ve kupa ile ödüllendirildi.  

Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmalar, idman, kültürfizik hareketlerinin oyunculuk, dans, müziğin ve pandomim ile birleştirildiği bir koreografi içinde sunulduğu ritmik cimnastik, bu yönüyle izleyenlerde hayranlık uyandıran bir görsel şölen sunuyor.  Organizasyon, geleceğin yıldızlarının şimdiden yarışma havasını tadıp uluslararası turnuvalara ve şampiyonalara daha iyi hazırlanmasını amaçlayan organizasyon, çocukları ve gençleri cimnastik sporunun içine çekerek ülkemizdeki sporcu potansiyelini harekete geçirmeyi hedefliyor.

 

 

Son Güncelleme: 01.07.2014 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3