Pendik'te her kesime tekvando eğitimi

Pendik Belediyesi tarafından geleceğin sporcularının yetiştirilmesi için...

Pendik'te her kesime tekvando eğitimi

Pendik Belediyesi tarafından geleceğin sporcularının yetiştirilmesi için...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Pendik'te her kesime tekvando eğitimi

Pendik Belediyesi tarafından geleceğin sporcularının yetiştirilmesi için başlatılan spor okulları ara vermeden devam ediyor.

 Geçtiğimiz yıl başlatılan tekvando eğitimleri minik sporcuların yanı sıra aile büyüklerinin de ilgisini çekiyor. Öyle ki tekvando eğitimlerine artık veliler de katılıyor ve antrenmanları çocuklarıyla birlikte yapıyorlar.

Geleceğin tekvandocularını yetiştirmek üzere, oldukça kapsamlı bir proje dahilinde 2010 yazında eğitime başlayan Pendik Belediyesi Tekwando Takımı sporcu ruhu ve disiplini ile topluma faydalı bireyler yetiştirme hedefiyle eğitimlerine yaz döneminde de ara vermeden devam ediyor. Fethi Gemuhluoğlu İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda antrenör Azmi Niğdelioğlu nezaretinde gerçekleştirilen eğitimler, miniklerden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Eğitimlere yaklaşık 60 öğrenci ve 10 öğrenci velisi katılıyor. Haftada iki gün ve 5 saat süren eğitimler kısa sürede meyvelerini vermeye başladı ve Türkiye iller arası tekvando liginde mücadele eden sporcular 2 birincilik, 2 ikincilik ve 4 de üçüncülük elde ederek; Pendik'e madalya ile dönme başarısı elde ettiler.

Tekvando için engel yok

Minik sporcuların aldığı eğitimleri yakından takip eden bazı veliler tekvandonun herkes tarafından ve her yaşta yapılabileceği kanısına vardıktan sonra bu spora daha fazla kayıtsız kalamadı. Eğitimlere katılmak için gerekli müracaatları yapan veliler yetkililerin olumlu cevap vermesi sonucu tekvando kıyafetlerini giyerek spor yapmaya başladı. Yaşları 38 ile 55 yaşları arasında değişen 10 velinin eğitim aldığı eğitimlerde en dikkat çeken kişi ise fiziksel engelli Tufan Akpınar. Fiziksel engelli olan birisinin savunma sporu yapmasını bu güne kadar düşünemediğini söyleyen Akpınar; "Engelimden ötürü hiçbir zaman hayata küsmedim ama spor yapmaya hep temkinli davrandım. Bu spor sayesinde hem çocuğuma hem de engelli kardeşlerimize örnek oluyorum” şeklinde konuştu.

Tufan Akpınar: ‘Engelli olmanın birçok zorluğunu zaten günlük hayatta yaşıyoruz ama hiçbir engel hayatı sevmeye engel değil. Ben de buraya gelerek bazı şeylerin imkansız olmadığını göstermek istedim. Çocuklar tekvando sayesinde disiplinli olmayı ve saygıyı öğreniyor' diyor.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3