Koş, bisiklete bin, sonra yine koş

İlk kez düzenlenen "Çekmeköy Kış Duatlonu"nda sporcular, birbirleriyle...

Koş, bisiklete bin, sonra yine koş

İlk kez düzenlenen "Çekmeköy Kış Duatlonu"nda sporcular, birbirleriyle...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Koş, bisiklete bin, sonra yine koş

İlk kez düzenlenen "Çekmeköy Kış Duatlonu"nda sporcular, birbirleriyle ve çamurla mücadele ettiler.

Çekmeköy Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliği ile düzenlenen "Çekmeköy Kış Duatlon Yarışı"nda 150 lisanslı sporcu yarıştı. 5 kategoride yapılan yarışta sporcular;  2600 m koşu, 10.800 m bisiklete binme ve 1300 m koşu ile parkuru tamamladılar. Gençler, +20,   +30,   +40 ve  +50 kategorilerinde yapılan yarışlara, eliteler ve yıldızlar katılmadı.

Başlama işaretini Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın verdiği yarışa, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Çekmeköy Emniyet Müdürü Vedat Erdem ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin katıldı.

Çekmeköy Ormanları'ndaki parkurda, günlerdir yağan yağmurun etkisiyle, doğa koşulları yarışları iyice zorlaştırdı. Birbirleriyle ve çamurla mücadele etmek zorunda kalan sporcular, baharı müjdeleyen güneşle  yorgunluklarını attılar.

Sabahın erken saatlerinde yarış alanına gelen yarışmacılar kayıtlarını yaptırdıktan sonra antrenmanlarını yaptılar. Yarışta sporcuların,  triatlon lisanslı olması ve 2013 vizesi alması şart koşuldu. Bisiklet etabında çamurlu zemin göz önünde bulundurularak dağ bisikletleri ile katılan sporcuların değerlendirmesinde teknik sürüş dikkate alınmadı.

Yarışlara ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'de düzenlenen doğa sporları ile ilgili şunları söyledi: "Çekmeköy'ün en büyük zenginliği yeşil doğası. İstanbul'da başka hiçbir ilçenin sahip olmadığı bu güzelliklerden sadece ilçe halkı değil tüm İstanbullular'ın yararlanmasını istiyoruz. Bu nedenle, ilçemizin doğasını tanıtmak, gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak ve Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği obezite ile mücadele kampanyalarına destek olmak amacıyla Çekmeköy'de doğa sporlarını düzenliyoruz. Bu yıla kadar, dağ bisikleti, patika koşusu, ultra maraton, motokross alanlarında yapılan doğa sporlarını bu yıl daha da çeşitlendirdik ve gece koşusu, duatlon, çamur yarışlarını da ekledik. Sağlık Bakanlığımızın obezite ile mücadele çalışmalarında söylediği gibi dengeli beslenme ve fiziksel aktiviteyi yaşam tarzımız haline getirirsek sağlıklı yaşamın sırrını çözmüş oluruz. Çekmeköy'de kapalı alanlarda değil doğanın içinde spor yapma şansı bulduğumuz için şanslıyız."

""

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3