Kartal’da 26 Yıl Aradan Sonra Yağlı Güreş Turnuvası

Kartal Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMDEF) organizasyonuyla Kartal sahilinde '19 Mayıs Kupası Yağlı Güreşleri' turnuvası düzenlendi.

Kartal’da 26 Yıl Aradan Sonra Yağlı Güreş Turnuvası

Kartal Belediyesi ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMDEF) organizasyonuyla Kartal sahilinde '19 Mayıs Kupası Yağlı Güreşleri' turnuvası düzenlendi.

22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:39
Kartal’da 26 Yıl Aradan Sonra Yağlı Güreş Turnuvası

Kartal Belediyesi, 26 yıl aradan sonra yağlı güreş turnuvasına ev sahipliği yaptı. Küçükler, Teşvik, Büyük Orta, Baş Altı Pehlivanları ve Başpehlivanların er meydanında kozlarını paylaştığı etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

“Spor; Bütün İnsanları Birleştiren Dostluğu, Kardeşliği Ve Huzuru Sağlıyor”

26 yıl sonra Kartal'da düzenlenen yağlı güreş turnuvasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Minikler kategorisinde yarışan pehlivanların ardından er meydanında büyük orta ve başaltı pehlivanları çıktı. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden Kartal'a gelen başpehlivanlar, Türk Bayrağı ile çimlere çıktı. Başpehlivanların kura çekimine bizzat katılan Başkan Gökhan Yüksel, "Güreş ata sporumuz, 100. yılın coşkusu ile bu sporu hatırlamamız ayrı bir gururdur. Burada başpehlivanlar var, bu ülkenin evlatları var, spor bütün insanları birleştiren dostluğu kardeşliği ve huzuru sağlıyor. Bu anlamda siyasi görüşü ne olursa olsun, memleketi ne olursa olsun sporun birleştirme özelliği var" dedi.

Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından turnuvanın yapıldığı Kartal sahili, eşleşen sporcuların final mücadelesine sahne oldu. Büyük bir çekişmenin yaşandığı 19 Mayıs Kupası Yağlı Güreş Turnuvası Küçükler kategorisinde; Mehmet Ali Aydın, Teşvik kategorisinde; Batuhan Küçük, Büyükler Orta’da; Zafer Dama, Baş Altı kategorisinde; Özkan Yılmaz birincilik derecesini elde etti. 19 Mayıs Kupası Yağlı Güreş Turnuvası’nda finalinde; Abdullah Güngör ve İsmail Balaban karşı karşıya geldi. Kıran kırana mücadelenin yaşandığı finalde Abdullah Güngör başpehlivan olurken, İsmail Balaban da ikincilik derecesini elde etti.

Dereceye giren sporculara kupaları, Başkan Gökhan Yüksel tarafından takdim edildi.

Son Güncelleme: 22.05.2019 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72