İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

11 Nisan 2018 Çarşamba 13:18
İstanbul Yarı Maratonu koşuldu

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın startını verdiği dünyanın en iyi maratonlarından olan İstanbul Yarı Maratonu’nda Türkiye rekoru kırıldı. Erkeklerde maratonu kazanan Etyopyalı atlet Amdework Walelegn’in 59 dakika 50 saniyelik zamanlaması, Türkiye sınırları içinde bugüne kadar koşulan en iyi Yarı Maraton derecesi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul’un düzenlediği ve dünyanın en iyi 11 yarı maratonundan biri olarak ‘Altın kategori’de koşulan Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu tamamlandı. Sabah 08.45’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın startıyla başlayan maratona İstanbullular ve turistler yoğun ilgi gösterdi. Maratona İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Vodafone İcra Kurulu Başkanı Colman Deegan da yer aldı.

21 km ve 10 km kategorilerinde koşulan İstanbul Yarı Maratonu’nda Türkiye dışında Malezya’dan Peru’ya, Japonya’dan Maldivler’e 50’den fazla ülkeden 7 bini aşkın çipli koşucu katıldı. Maratonda Azerbaycan, Etiyopya, Kenya, Fas, Türkiye’den 12 erkek, 14 bayan altın atlet de yer aldı.

İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Etyopyalı atlet Amdework Walelegn kazandı. Walelegn’in 59 dakika 50 saniyelik zamanlaması, Türkiye sınırları içinde bugüne kadar koşulan en iyi Yarı Maraton derecesi oldu. Erkeklerde ikinci 1 saat 7 saniyelik derecesiyle Etyopyalı Asefa Tefera olurken, Türk koşucu Kaan Özbilen, 1 saat 8 saniyelik derecesiyle 3. oldu. Kadınlar kategorisinde yine ilk 2 sırayı Etyopyalı atletler aldı. Ababel Yesnaneh 1 saat 6 dakika 22 sanyelik derecesiyle yarışı ilk bitiren isim olurken, Yesnaneh’i 1 saat 7 dakikalık derecesiyle vatandaşı Roza Dereje takip etti. Kenyalı Diana Chemtai Kipyokei 1 saat 7 dakika 55 saniyelik derecesiyle 3. oldu.

UYSAL: “SPORU HALKIMIZIN GÜNLÜK HAYATINA KATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İstanbul Yarı Maratonu’nun Kasım ayında yapılacak İstanbul Maratonu’ndan önce yapılan önemli bir organizasyon olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “İBB olarak düzenlediğimiz maratonlar halkımızın sporla barışması, sporun günlük hayata katılması ve şehrimizin tanıtımı adına çok önemli. Her mahalleye spor alanları yapıyoruz ama vatandaşlarımızın sporu hayatına katabilmesi için bu tür organizasyonların daha etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Profesyonel sporcuların dünyanın her tarafına gidip koştuğunu ifade eden Mevlüt Uysal, maratonlarda asıl görmek istedikleri tablonun vatandaşların ailecek gelip burada spor yapabilmeleri olduğunu söyledi. Uysal, “Bugün de torundan dedeye herkes burada. İstiyoruz ki insanlar senenin her günü sporu hayatına dahil etsin, sporla barışsınlar” diye konuştu.

UYSAL: “REKOR KIRILMASI MUTLULUK VERİCİ”

Mevlüt Uysal, İstanbul Yarı Maratonu’nda Türkiye rekoru kırılmasından çok mutlu olduğunu söyledi. Uysal, "Dünya’nın en önemli Yarı Maratonlarından biri olan İstanbul Yarı Maratonu’nda rekor kırılması bizim için mutluluk verici. Bugün koşulan 59:50’lik derece Türkiye Rekoru. Etyopyalı atlet Amdework Walelegn’i tebrik ediyorum. Bugün koşuya uygun güzel bir hava var. Dünyanın sayılı atletleri ile birlikte İstanbulluların yoğun katılımı da bizim için mutluluk verici. Bugün spor adına Yenikapı’ya gelmiş olan herkesi kutluyorum. Dereceye giren tüm sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum”dedi.

İSMAİL JUMA ANISINA PLAKET

Başkan Mevlüt Uysal ve beraberindekiler, İstanbul Yarı Maratonu’nun ödül törenine de katılarak dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Uysal, geçen yıl yarışı kazanan ancak motosiklet kazasında hayatını kaybeden İsmail Juma için takım arkadaşına plaket verdi. Dünyanın en iyi 11 yarı maratonundan birisi olarak ‘Altın kategori’de koşulan Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nu Yenikapı Miting Alanı'ndan başlayarak tamamı sahil yolu üzerinde koşuldu. Maratonda mobil tavşan atlet ve çip kullanıldı. “Yeşil Yarı Maraton" konseptinde koşulan maratonda sporcular için hazırlanan su şişeleri, göğüs numaraları, poşetler, çipler geri dönüşümlü malzemelerden yapıldı.

İstanbul Yarı Maratonu’nda birinciye 10 bin dolar, ikinciye 7500 dolar, üçüncüye 5000 dolar ödül verildi. Türk sporcular sıralaması ve 35 yaş ile başlayan master yaş gruplarında toplam ödül tutarı 1 milyon 54 520 TL’ye ulaşıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3