"İstanbul Park" açıklaması

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), "İstanbul Park...

"İstanbul Park" açıklaması

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), "İstanbul Park...

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:43
 "İstanbul Park" açıklaması
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), "İstanbul Park işletmeciliğinden federasyonumuzun 1 milyon dolar gibi bir rakamı istemesi asla ve kat'a sözkonusu değildir" açıklaması yaptı.
TOSFED'den yapılan yazılı açıklamada, bugün ulusal bir gazetede Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak'ın federasyon ve yönetimle ilgili verdiği yanıltıcı, haksız ve mesnetsiz beyanat üzerine, açıklama yapılması ihtiyacı görüldüğü belirtildi. TOSFED'in Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) prosedürleri gereği, Türkiye'deki ulusal sportif otorite konumunda olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "TOSFED'in onayı olmadan, Formula-1 dahil hiçbir uluslararası yarışın düzenlenemeyeceğini tüm kamuoyuna ve İstanbul Park'ın işletmecisine hatırlatmak isteriz. Benzer şekilde, TOSFED'in onayı ve izni olmadan İstanbul Park veya başka bir yarış pistinde, ulusal ya da mahalli statüde bir yarışma organizasyonu düzenlemek de, kanunen mümkün değildir" denildi.
 
Şu ana kadar İstanbul Park pistiyle ilgili TOSFED'e işletmeci kuruluş tarafından, sadece bir kez resmi başvuru yapıldığı vurgulanan açıklamada, söz konusu başvurunun da işleme alındığı ve halen konuyla ilgili prosedürün devam ettiği hatırlatıldı. Açıklamaya göre, işletmeci kurumdan, bu talep doğrultusunda istediklerinin yerine getirebilmesi için gerekli belge ve işlemler istendi ancak şu ana kadar federasyona herhangi bir kez cevap verildi.
 
Bunun dışında beyanatta yer alan hususların tamamen gerçek dışı olduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Söz konusu işletmeci tarafından herhangi bir şekilde ne eğitmenler için, ne de bu eğitimlere katılacak sporcular için lisans talebinde bulunulmamıştır. Federasyon yönetimi her yıl olduğu gibi 2013 sezonu için de, kendi web sitesinde hangi hususlarda ne kadar lisans, lisanslama ve izin ücreti alacağını yönetim kurulu kararına dayalı olarak ilan etmiştir. Buradaki bedeller son derece makul olup, beyanatta iddia edildiği gibi 30-40 kat zam yapıldığı iddiasının ne kadar gerçek dışı olduğunu ortaya koyacak mahiyettedir. Rakamların yakından incelemesi halinde, sadece günlük kira olarak yaklaşık 30 bin lira ödenmekte olan bir tesisten TOSFED'in istediği yıllık rakamların ne kadar cüz'i olduğu görülecektir. Ayrıca, otomobil sporları ile ilgili olarak TOSFED tarafından tanınan herhangi bir eğitim kurum veya kuruluşundan eğitim alan sporcular için bir lisans alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bahsedildiği şekilde eğitim alan şahıslar için, ancak yarışmaya başlamaları halinde bir lisans alma zorunluluğu vardır. Kaldı ki İstanbul Park pistinde, TOSFED tarafından tanınan ve beyanda bahsedilen yarış eğitimlerini verebilecek bir kurum ya da kuruluş da, halihazırda bulunmamaktadır.
 
Hiçbir aşamada İstanbul Park işletmeciliğinden federasyonumuzun 1 milyon dolar gibi bir rakamı istemesi asla ve kat'a sözkonusu değildir. Bu konudaki beyan da tamamen gerçek dışıdır. Bu tesiste yapılacak faaliyetlerin hayır amaçlı olmadığı, kar gütmek amacı ile yapılacağı gözetildiğinde; İstanbul Park işletmecisinin kendisini milli spor otoritesi olan TOSFED'le basın aracılığıyla bir mücadele içindeymiş gibi göstermesi hayretle izlenmektedir. Devlet alınmaz ve gücenmez. Sayın Vural Ak'ın bu tutum içerisinde olması, yeni durumuna tam intibak edememesinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Mahkemeye başvurmak her Türk vatandaşının hakkıdır. Ancak Sayın Vural Ak'ın mutlu olmadığı konularda federasyonun çatısı altında, bir işadamına daha çok yakışacak bir üslupla yaklaşım araması gerektiğini bir kere daha hatırlatmak isteriz. Gerçek dışı ve zan altında bırakıcı beyanatları sebebiyle Sayın Vural Ak hakkında yasa yollarına da başvurulabileceği unutulmamalıdır."
Son Güncelleme: 24.04.2013 23:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3