İBB’den spora tam destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüplerine destek olmaya devam ediyor. Bugün de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla amatör spor kulüplerine 10 milyon değerinde spor malzeme desteği verildi.

İBB’den spora tam destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüplerine destek olmaya devam ediyor. Bugün de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla amatör spor kulüplerine 10 milyon değerinde spor malzeme desteği verildi.

28 Kasım 2017 Salı 10:10
İBB’den spora tam destek

Cebeci Spor Kompleksi'nde düzenlenen "Amatör Spor Kulüpleri ve Okul Spor Kulüplerine Malzeme Dağıtım" törenine genç sporcular yoğun ilgi gösterdi.
20 branşta 10 milyon TL değerinde spor malzemesinin dağıtıldığı tören İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Tören ayrıca birbirinden heyecanlı spor gösterilerine ve ışık oyunlarına sahne oldu.
Törende konuşan Başkan Uysal, uzun yıllardır amatör spor kulüpleri ile okulların spor kulüplerine malzeme desteği verdiklerini belirterek, "180 okulumuzun bahçesinde spor salonu yaptık. Şu anda yaklaşık 35 spor salonumuzun yapımı devam etmekte. Yine 40 spor salonumuzun yapımı planlanmış vaziyette. Toplamda 265 okulumuzun bahçesinde spor salonumuz bitmiş olacak” diye konuştu.
Spora verdikleri desteğin artarak devam edeceğinin altını çizen Başkan Uysal, “20 branştaki bin kulübe malzeme dağıtımı yaptık. Bu malzeme dağıtımının törenini burada gerçekleştiriyoruz ama ekiplerimiz 370 bin malzemeyi okullara ve amatör kulüplerine dağıtacaklar" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde gençlere spor malzemeleri dağıtımının başladığını hatırlatan Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bugün sporda, spor tesislerinde önemli bir mesafe alındıysa o günlerde başlayan çalışma, o dönemde atılan adımların sayesinde gelindi. Şu anda biz, İstanbul’da İBB olarak amatör spor kulüplerimize ve okullarımıza destek oluyoruz. Toplamda 180 okulumuzun bahçesinde spor salonu yaptık. Şu anda yaklaşık olarak 35 spor salonumuzun yapımı devam etmekte. Yine 140 spor salonumuzun yapımı planlanmış vaziyette. Toplamda 265 okulumuzun bahçesinde spor salonumuz bitmiş olacak."

Büyükşehir Belediyesi olarak gençleri spora alıştırmak, sporcu bir gençlik yetiştirmek için var olan imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Uysal, “Bu şekilde gençlerimize geleceğe daha iyi hazırlanacak, daha sağlıklı olacaklar” dedi. Başkan Uysal şöyle devam etti: “Gençler, bugün protokolde oturan, bakanımızdan, belediye başkanlarımıza, kaymakamımızdan genel müdürümüzü kadar her biri geçmişte sizler gibi öğrenciydi. Sizler gibi bu salonlardan, bu sıralardan geçti. Eğer, spor yaparsanız, iyi çalışırsanız, sağlıklı olursanız, bir gün sizlerden birileri o koltuklara oturacak. Amacımız sizleri bu koltuklara daha iyi hazırlamak. O zaman ülkemiz daha iyi olsun, daha iyi gelişsin. Bizim yaptıklarımızdan daha iyisin yapınız istiyoruz."

“Gençler, sizlere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim" diyerek konuşmasına başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ta "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye çapındaki 13 bin amatör spor kulübüne yaklaşık 35 milyon liralık ayni ve malzeme desteği veriyoruz. Bu tabi ki yeterli değil. Bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, 1000 tane amatör spor kulübüne ve 1000 tane de okul spor kulübüne malzeme dağıtıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle tüm öğretmenlerin gününü de tebrik eden Bakan Osman Aşkın Bak, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarının fedakar öğretmenlerin sayesinde çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.
Cebeci Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Spor Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez de katıldı.
Konuşmaların ardından Başkan Mevlüt Uysal ve Bakan Osman Aşkın Bak, spor kulüplerine malzemelerini dağıtarak genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İstanbul’da amatör sporun ve ekonomik sıkıntı yaşayan kulüplerin güçlenmesi ve sporda İstanbul’un elde ettiği başarıların artmasına katkı sağlamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda 1000’i aşkın amatör spor kulübü ile okula her yıl 350 bin âdeti aşkın spor malzemesi dağıtılıyor.
“Destek Bizden Başarı Sizden” sloganı ile 2004 yılından buyana amatör spor kulüplerine 31 milyon TL değerinde spor malzemesi desteğinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018 yılı spor malzemesi desteğinin startını düzenlenen törenle Cebeci Spor Kompleksi’nde verdi.
2017 – 2018 sezonunda 39 ilçede faaliyet gösteren tüm amatör spor kulübüne futbol, voleybol, basketbol, hentbol, karate, judo, tekvando, kickboks, muay thai, wushu, kort tenisi, satranç, masa tenisi, badminton, jimnastik, atletizm, okçuluk, futsal, yüzme ve güreş olmak üzere 20 branşta 10 milyon TL değerinde spor malzemesi desteği sağlanacak. Proje ile Türk sporunun büyümesi ve geleceğe taşınması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72