İBB Runtofd’un İlk Sabah Koşusu Belgrad Ormanı’nda Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sporu ve sosyal sorumluluğu bir araya getirdiği İBB RunTOFD’un ilk sabah koşusu Belgrad Ormanı’nda gerçekleştirildi.

İBB Runtofd’un İlk Sabah Koşusu Belgrad Ormanı’nda Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sporu ve sosyal sorumluluğu bir araya getirdiği İBB RunTOFD’un ilk sabah koşusu Belgrad Ormanı’nda gerçekleştirildi.

19 Kasım 2019 Salı 13:44
İBB Runtofd’un İlk Sabah Koşusu Belgrad Ormanı’nda Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) işbirliğiyle düzenlenen İBB RunTOFD koşuları Belgrad Ormanı etabı ile devam etti. “Uyan Koş” sloganıyla düzenlenen etkinliğe İstanbulluların yanı sıra 13 farklı şehirden,yurt dışından ise Fransa, Çekya, Almanya, Suriye ve Fas’tan gelen sporcular katıldı.

İBB RuntTOFD Belgrad Ormanı Sabah Koşusu için sporcular günün ilk ışıkları ile birlikte parkura geldi. Birçok firmanın sponsor olarak destek verdiği etkinlikte ilk olarak spor dünyasının yakından tanıdığı Akın Saatçi Runity Workout ile katılımcıları yarışa hazırladı. İlk olarak 6 kilometre, ardından 12 kilometre yarışının başlaması ile 667 sporcu hem güzel bir Pazar günü geçirmek, hem Belgrad Ormanı’nın eşsiz doğasında spor yapmak, hem de omurilik felçlilerine destek olmak için koştu.

İBB İştiraki Spor İstanbul’un Timing Ekibi tarafından zamanlamanın ölçüldüğü yarışın 6 kilometrelik parkurunu kadınlarda Gamze Altunbaş birinci sırada tamamladı. Onu ikinci sırada Özlenen İpek Günad ve üçüncü sırada Mehtap Çelik takip etti. Erkeklerde ise Murat Emektar 6 kilometre birincisi oldu. Umut Çakar’ın ikinci sırada bitirdiği yarışı Nahed Nakip ise üçüncü sırada tamamladı. 12 km parkuru ise kadınlarda Alev Dalaman birinci olarak tamamlarken, Semiha Naime Bayraktar ikinci, Nur Vural ise üçüncü olarak kürsüye çıktılar. Erkeklerde ipi göğüsleyen isim ise Halil Yaşın’dı. Hemen ardından Doğukan Irmak’ın ikinci geldiği yarışta Hakan Önal ise üçüncülük kupasının sahibi oldu. Parkuru tamamlayan tüm koşuculara organizasyona özel tasarlanan madalya verildi.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışı tamamlayan sporcuları etkinlik alanında sürpriz bir isim karşıladı. Pilates eğitmeni Ebru Şallı yarışın ardından tüm sporseverler için sağlıklı beslenme ve diyet konularında ipuçları verdi. Daha sonra koşuda dereceye giren sporcular için kupa seremonisi düzenlendi.

Seremonide konuşan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş omurilik felçlileri yararına düzenlenen etkinliğe destek verdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü ekibine teşekkür etti. Etkinlik dereceye giren sporculara kupa ve çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.

6 etaplık İBB RunTOFD serisi, 2020 yılında Fatih Tarihi Yarımada ve Belgrad Ormanı’nda “Uyuma Koş” sloganı ile yapılacak gece koşularıyla devam edecek.Polonezköy Tabiat Parkı’nda “Uyan Koş” mottosuyla düzenlenecek olan ikinci sabah koşusu ve “Geç Kalma Koş” mottosuyla Maltepe’de başlayıp Büyükada’da sona erecek olan Büyükada Koşusu da serinin 2020 yılında düzenlenecek olan diğer etapları olacak. Tamamlanan koşularla ilgili süre ve sıralama bilgileri, gelecek koşular için ise tarih, yer, parkur, katılım şartları ve kayıt gibi tüm bilgiler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72