'EŞİT, ADİL VE HERKES İÇİN SPOR'

'EŞİT, ADİL VE HERKES İÇİN SPOR'

07 Mart 2017 Salı 10:15
'EŞİT, ADİL VE HERKES İÇİN SPOR'

Ataşehir Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Eşit, adil ve herkes için spor” paneli Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapıldı.


Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul Şube Başkanı Arif Kızılyalın’ın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak, Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı ve FİFA kokartlı ilk kadın hakemimiz Doç. Dr. Lâle Orta, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Hukuk Kurulu Bakanı Av. Mert Yaşar katıldı.

Çok sayıda katılımcının izlediği panelde Ataşehir Kent Konseyi yöneticilerinin yanı sıra CHP İl Spor Komisyonu Başkan Vekili ve eski Amatör Spor Kulüpleri Birliği Genel Sekreteri Abdullah Kaya, Tüm Hakemler Derneği Başkanı Hasan Kahveci ile yönetim kurulu üyesi Özgür İnce, Türk Spor Adamları Derneği yönetiminden Yahya Diker ve CHP Ataşehir ilçe yöneticisi Celal Yalçın yer aldılar.

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu açılış konuşmasında “Spor bir toplumun gelişmişlik düzeyini ortaya koyan kriterlerden biridir. Spordaki başarılar ülkemizi diğer ülkeler arasındaki sıralamada bir yere yerleştiriyor. Ülke olarak sağlayacağınız başarı çeşitli spor dallarının toplumda yaygınlığı ve gelişmişliği ile yakından ilgilidir” dedi.

Arif Kızılyalın da “Eşit, Adil ve Herkes İçin Spor” başlığına dikkat çekerek izleyici olmanın ötesinde aktif sporun önemine vurgu yaptı.

Lale Orta ise, “Spor ve Kadın” başlıklı konuşmasına, “Atatürk’ün kurduğu çağdaş bir ülkede spor yapan bir kadın olarak, ona çok şey borçlu olduğumu düşünüyorum” diyerek başladı. Nüfusu seksen milyona yaklaşan ülkemizde her bin kadından üçünün aktif spor yaptığını belirten Orta, “İnsan ırkı iki kanatlı bir kuştur. Bir kanadı erkek, bir kanadı kadın. İki kanadı eşit olmadıkça insan ırkı uçamayacaktır” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar 7 spor bakanıyla çalıştığını belirten Yavuz Kocaömer de, Türkiye’nin talihsizliğinin, sporla ilişkisi olmayan siyasetçi ve yöneticilerin göreve gelmesi olduğunu vurguladı.

Soru ve cevaplarla devam eden panel, plaket töreni ve kokteylle sona erdi.
Son Güncelleme: 07.03.2017 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72