Engelleri “Yüzerek” Aştılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bedensel Engelliler Spor Federasyonu...

Engelleri “Yüzerek” Aştılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bedensel Engelliler Spor Federasyonu...

14 Nisan 2014 Pazartesi 15:42
Engelleri “Yüzerek” Aştılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bedensel Engelliler Spor Federasyonu işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası” 12-13 Nisan tarihleri arasında Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Şampiyonanın gerçekleştirildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Kompleksi'ne gelerek engelli sporcuları destekleyenler arasında Türkiye Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün üst düzey temsilcileri, Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal, İBB Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Hakan Tezcan vardı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporcuların engel tanımayan mücadeleleri büyük alkış aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Engelliler Takımı’nın 153 sporcuyla katıldığı ve serbest, kelebek, kurbağa, sırtüstü, bayrak kategorilerinde gerçekleşen yarışlarda, 25 ilden gelen 35 takımdan toplam 250 sporcu mücadele etti. Büyük çekişmeye sahne olan yarışlarda madalyalara adeta ambargo koyan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Bedensel Engelliler Yüzme Takımını Şampiyonayı ilk sırada tamamlarken, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ikinci ve Adana Atlas Engelliler Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyona, sporcuların bireysel becerilerinin arttırılması, kuvvetlenmesi, yüzme tekniklerinin geliştirilmesi açısından katılımcılara önemli katkılar sağladı. Sporcular, sergiledikleri performans ve gösterdikleri gelişimle 2014 yılı içerisinde Hollanda’da yapılacak olan Engelliler Şampiyonası için de umut verdi. Engelli sporcular için her türlü imkana sahip olan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü işletmeciliğindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Kompleksi, ise mükemmel bir ev sahipliği yaparak tam not aldı.

Toplumsal yaşama katılım açısından büyük işlevleri olan spor yoluyla engelli bireyler, hem bünyelerinin hastalık ve rahatsızlıklar karşısında dirençli olurken hem de yaşamları boyunca faaliyet içerisinde kalarak sosyalleşme olanağı buluyorlar. Toplumun tüm katmanlılarına spor ruhunu yaymak için desteklediği spor organizasyonları, etkinlikleri ve yatırımları ile sporu ve sporcuyu kucaklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, spor tesislerini engellilerin erişimi için yenilemenin yanı sıra malzeme yardımları ve düzenlediği aktivitelerle de engellilere spor yapma alanları oluşturmaya devam ediyor.

 

Son Güncelleme: 14.04.2014 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3