Dalga sörfçülerinin tercihi: Şile

Sörf sporu tutkunları İstanbul'da spor faaliyetlerini Karadeniz'e kıyı...

Dalga sörfçülerinin tercihi: Şile

Sörf sporu tutkunları İstanbul'da spor faaliyetlerini Karadeniz'e kıyı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Dalga sörfçülerinin tercihi: Şile

Sörf sporu tutkunları İstanbul'da spor faaliyetlerini Karadeniz'e kıyı Şile'yi seçtiler. Ayazma Plajı'nda bir araya gelen sporcular Şile plajlarının bu sporlar için müsait olduğunu ifade etti.

Şile, sörf turizmi merkezi oldu

İstanbul'da yaşayan Türk ve yabancılardan oluşan sörfçüler grubu sık sık Şile'ye gelerek kış ayları boyunca ilçede sörf yapmanın keyfini sürüyor.

Alternatif doğa sporlarının merkezlerinden Şile'de sörfçüler ağırlanıyor. Yaz ayları boyunca alternatif doğa sporlarının merkezi olan Şile bugünlerde sörfçülere ev sahipliği yapıyor. Görenleri şaşırtan grubun üyeleri, özellikle dalgalı ve sert havaları sevdikleri için, bu mevsim Şile'yi tercih ediyor.

""

İstanbul'da yaşayan Türk ve yabancılardan oluşan sörfçüler grubu sık sık Şile'ye gelerek kış ayları boyunca ilçede sörf yapmanın keyfini sürüyor.

Havanın elverişli olduğu günlerde Şile'ye gelen sörfçüler, Şile sahillerinin ve dalgalarının bu spor için ideal olduğunu ve kolayca ulaşabildikleri için ilçeyi tercih ettiklerini ifade ediyor.

Kasım ayında kendilerini denizde görenlerin şaşırdığını ifade eden sörfçüler, "Bu spor her mevsim yapılabilir. Şile sörf için çok uygun bir yer" şeklinde konuşuyor.

Ayazma plajında işletmecilik yapan Hakan Şentürk, sporcuların iki yıldır Şile'yi tercih ettiklerini ve bu sportif çalışmalar ilçenin ismini durulması yönünde çok etkili olacağını düşündüklerini ifade etti.

Sporcuların sosyal paylaşım siteleri üzerinden kendisi ile irtibata geçtiklerini hava durumu ve dalganın durumu hakkında bilgileri benden alan arkadaşlar ve oldukça artan ilgi nedeniyle Ayazma Plajı'na kamera sitemi kurup netten canlı olarak sörf tutkunlarına plajı ve dalgaların durumunu yayınlamayı planladıklarını söyledi.  Şile'de toplanan sörf tutkunları burada yapılan dalga sörfü faaliyetlerini ise bir klip hazırlayarak İstanbul spor başkenti projesi için Sayın Başbakana, İBB Başkanı Kadir Topbaş'a  bir sunum gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca yabancı ülkelerden de sporcuların zaman zaman katıldığını söyleyen Şentürk, Şile ismini bezi ile denizi ile duyurmayı başardı ancak bu spor dalında da duyurursa, turizm ekonomisi açısından Şile için büyük fayda sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72