Çık dışarıya oynayalım

Çekmeköy Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu, ...

Çık dışarıya oynayalım

Çekmeköy Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu, ...

23 Nisan 2013 Salı 12:36
Çık dışarıya oynayalım

Çekmeköy Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını öğretiyor.

Çocukları bilgisayar esaretinden kurtarmak, sokak oyunlarına teşvik ederek bedensel gelişimlerinin sağlıklı ilerlemesini sağlamak amacıyla yapılan oyun eğitimleri, turnuvaya dönüştü. Çekmeköy Belediyesi ve Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu iş birliği ile yapılan “Çekmeköy Çocuk Oyunları Turnuvası”na 18 okuldan yüzlerce öğrenci katıldı.

Çocukların hem fiziksel, hem zihinsel gelişimine katkı sağlayan oyunları yeniden canlandıran turnuvanın başlangıcını, mendil kapmaca oyununa katılan Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim yaptı. 

Mendil Kapmaca, Sek Sek, Birdir Bir, Yağ Satarım Bal Satarım, Adım Atmaca, Çelik Çomak kategorilerinde yapılan müsabakaların finali, 23 Nisan’da yapılacak. Çocukları, beden ve ruh sağlığına zararlı boyutlara gelen bilgisayar esaretinden kurtarmayı ve toprakla buluşturmayı amaçlayan turnuvanın kazananı, çocukluğun kendisi olacak.

""

Turnuvayı ilgiyle takip eden Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, konuyla ilgili şunları söyledi: “Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimleriyle olduğu kadar sosyal yaşantılarıyla da yakından ilgileniyoruz. Spor ve sanat alanlarında sunduğumuz alternatiflerle, çocuklarımızı iyiye güzele yönlendirmeye çalışıyoruz. Doğal güzellikleriyle İstanbul’un gözbebeği olan ilçemizde çocuklarımız sokağa çıksın, doğal gelişim süreçlerine uygun olarak büyüsünler diye bir yandan spora ve oyuna teşvik ediyor, bir yandan da güvenle kullanabilecekleri yeşil alanlar üretiyoruz. Oyun çocuğun temel ihtiyacıdır. Bu ihtiyacın karşılanması da bizim asli görevlerimiz arasındadır.”

Son Güncelleme: 23.04.2013 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72