Çekmeköy'de maraton heyecanı yaşandı

Çekmeköy'de yapılan ‘1. Sigma Cam Ultra Trail Maratonu'nda yarışmacılar...

Çekmeköy'de maraton heyecanı yaşandı

Çekmeköy'de yapılan ‘1. Sigma Cam Ultra Trail Maratonu'nda yarışmacılar...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de maraton heyecanı yaşandı
Çekmeköy'de yapılan ‘1. Sigma Cam Ultra Trail Maratonu'nda yarışmacılar 50 km'lik parkurda ter döktü.

Doğa sporlarında birçok organizasyona ev sahipliği yapan Çekmeköy, bir ilke daha imza attı. Türkiye'nin ilk resmi 50 km mesafeli koşusu ‘1. Sigma Cam Ultra Trail Maratonu' Çekmeköy'de yapıldı.

Çekmeköy Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Sigma Cam iş birliği ile gerçekleştirilen yarışın startı Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz tarafından verildi. Çekmeköy Ormanı'nda, inişli, çıkışlı ve zorlu olduğu kadar zevkli bir parkurda yapılan yarışa 92 atlet katıldı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Belediye Başkan Yardımcıları, yarışın ana sponsoru Sigma Cam'ın Genel Müdürü Ahmet Atlıoğlu ve doğa sporlarına gönül verenler de koşuya ilgi gösterdi.

Çekmeköy Alemdağ Spor Tesisleri'nden start alan ve yine aynı yerde sona eren 50 km'lik parkur boyunca her 5 km'de bir su ve 10 km'de bir su ve yiyecek istasyonları kuruldu. İstanbul dışından ve içinden gelen tüm sporcular kendi çadırları ve uyku tulumları ile Alemdağ Spor Tesisleri'ndeki kamp alanında konakladı. Yarış boyunca iki ambulans ve parkur içinde özel araçlarla yarışmacıları takip eden güvenlik ekipleri görev yaptı.

Kadınlar kategorisinde 50 km'yi 5 saat 34 dakikada koşan Cecile Lavigne, erkekler kategorisinde 4 saat 34 dakikada bitiren Mustafa Kızıltaş birincilik kupasını kucaklayan isimler oldu. Yarışma sonunda zorlu parkuru tamamlayanlar ödüllendirilirken tüm katılımcılara katılım madalyası ve hediyeler verildi.

Dünyada son derece popüler olan ‘trail' (arazi) koşuları, ormanlık ve dağlık alanlarda düzenleniyor. Türkiye'nin uygun arazi yapısına rağmen bugüne kadar yalnızca 10-15 km'lik mesafelerde ve sınırlı sayıda yapılan yarışlarda yeni bir döneme girildi.

Trail koşularında uluslararası deneyim kazanmış sporcuların öncülüğünde, sponsorların büyük desteğiyle Türkiye'nin ilk ‘50 km'lik Ultra Trail Maratonu' düzenlendi. ‘Ultra maraton', maraton mesafesi olan 42 km 195 m'nin üzerindeki yarışlara deniliyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3