Beykozlular Yağmura Aldırmadan Koştular

Beykoz Belediyesi tarafından sporun önemine dikkat çekmek ve sporu....

Beykozlular Yağmura Aldırmadan Koştular

Beykoz Belediyesi tarafından sporun önemine dikkat çekmek ve sporu....

05 Mayıs 2014 Pazartesi 10:18
Beykozlular Yağmura Aldırmadan Koştular

Beykoz Belediyesi tarafından sporun önemine dikkat çekmek ve  sporu yaygınlaştırmak amacıyla 2010 yıldan bu yana düzenlenen Halk Koşusu 5. Kez ilçe sakinlerinin heyecanlı rekabetine sahne oldu.

Beykoz Belediye Başkanlığı 5. Geleneksel Halk Koşusu her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce ilçe sakinini spor ortak paydasında bir araya getirdi. Yağan yağmura aldırmayan Beykozlular spor yapmanın keyfini doyasıya yaşadılar.

Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Belediye Başkan yardımcıları M. Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu ve Salim Öztürk ile İlçe Gençlik Spor Müdürü Serkan Öcalmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbey, belediye birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve öğretmenlerin de yarışmacılara destek verdiği koşu yaş gruplarına göre 5 kategoride yapıldı.

694 Yarışmacı Katıldı

Başlangıcı Beykoz Belediyesi Meydanı önünden verilen ve Elmalı Kavşağı’ndan aynı güzergâhın dönülmesiyle sona eren Halk Koşusu’nda yarışmacılar birinci olabilmek için 5 bin metrelik parkurda kıyasıya mücadele ettiler. Koşuya toplamda 694 kişi katıldı.

Sadece Beykoz’da ikamet edenlerin katılabildiği yarışlarda toplam 16 bin TL para ödülü dağıtıldı.  Yaş gruplarına göre kadın/erkek kategorilerde birincilere 750 TL, ikincilere 500 TL, üçüncülere ise 300 TL ödül dağıtıldı. Koşuya katılanlara tişört, şapka, yağmurluk gibi hediyeler verildi. Ayrıca yarış sonrası ikram da yapıldı.

Katılımcılar arasında en yaşlı olan Melek Özdemir ve Erol Yalın adlı iki vatandaşımıza da koşuya katıldıkları için başarı madalyası ve 500 TL‘lik özel ödül verildi.

Bu yıl ilk kez muhtarlar kategorisinde de sıralamaya alındı. 3. olan Anadolukavağı Muhtarı Serdar Lülelurgaz, 2. olan Paşabahçe Mahalle Muhtarı Kamil Sarıkaya ve 1. olan Rüzgarlıbahçe Mahalle Muhtarı Sedat Altun madalyalarını Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in ellerinden aldılar.

 AK Parti İlçe Kadın Kolları ise üzerinde “Sağlıklı bir toplum, mutlu bir gelecek” yazan tişörtlerle etkinliğe katıldılar ve sigara bağımlılığına dikkat çektiler. 

Yarışmada dereceye girenler ödül ve madalyalarını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları, ilçe gençlik spor müdürü, Ak Parti İlçe başkanı gibi isimler takdim etti.

Başkan Çelikbilek: Önemli Olan Sporcu Ruhuna Sahip Olmaktır

Tören sonrası yaptığı konuşmada spor bilincini aşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek şöyle konuştu: “ Sabahki yağmurlu havaya rağmen katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyor, koşuya katılan 694 kişiyi ise tebrik ediyorum. Dağıttığımız ödül ve armağanlar, çam sakızı çoban armağanı olan hediyelerdir. Önemli olan sporcu ruhuna sahip olmaktır. Biz de bunu sağlamayı amaçlıyoruz.

Başkan Çelikbilek’ten 19 Mayıs Belediye Başkanlık Koşusu Daveti

Güzel bir yarışı daha geride bıraktık. Seneye daha da renkli bir organizasyona sahip olabilmek için çalışacağız. Mesafeyi 10 bin metreye çıkartabilir veya ödül miktarını arttırabiliriz. Ben tekrar hepinize teşekkür ediyorum. 19 Mayıs ta Başkanlık koşusu olacak. Sizleri orada da görmeyi arzuluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Ödül töreninin ardından Başkan Çelikbilek dereceye giren tüm sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kategorilere göre dereceye giren yarışmacılar şöyle:

14-17 Bayan:

1.Yaren Saraç

2.Elif Koca

3.Burcu Dikmen

14-17 Erkek

1.Şahin Akbacak

2.Yılmaz Yıldız

3.Enes Kadir Akçay

18-25 Bayan

1.Miray Gür

2.Rabia Taşova

3.Bahar Demiray

18-25 Erkek

1.Yıldırım Alkan

2.Halil Yalçın

3.Hasan Güler

26-34 Bayan

1.Sema Onay

2.Çiğdem Kıhrı

26-34 Erkek

1.Aytekin Sanin

2.Orhan Şimşek

3.Mehmet Köse

35-44 Bayan

1. Mine Kılıçaslan

2. Gülşah Zararsız

3.Sevgi Can Arslanbaş

35-44 Erkek

1. Şenol Erdoğan

2. Ufuk Öztürk

3.Kemal Balcı

45+ Bayan

1. Kerime Özkan

2. Emine Semra Hergülman

3.Semiha Poyraz

45+ Erkek

1.Zafer Tayyar Özdeniz

2.Salim Keleş

3.Hikmet Gürer

Son Güncelleme: 05.05.2014 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3