Avrupa, bileğini bükemedi

İki yıl önce katıldığı Pendik Gençlik Günleri Bilek Güreşi Turnuvası'nda elde...

Avrupa, bileğini bükemedi

İki yıl önce katıldığı Pendik Gençlik Günleri Bilek Güreşi Turnuvası'nda elde...

31 Mayıs 2014 Cumartesi 15:11
Avrupa, bileğini bükemedi

İki yıl önce katıldığı Pendik Gençlik Günleri Bilek Güreşi Turnuvası’nda elde ettiği 3.’lüğün ardından bu spora yönelen 17 yaşındaki Sebahat Melike Elitok, 55 kiloda Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonu oldu.

Bu sene 24′üncüsü gerçekleştirilen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası 18-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de yapıldı.25 ülkeden 500'den fazla sporcunun katıldığı şampiyonada 55 kiloda yarışan Sebahat Melike Elitok, 18 yaş altı genç kızlarda Ukraynalı ve Rus rakiplerinin ardından finalde karşılaştığı bir başka Türk rakibini yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Gençlik günlerinden Avrupa Şampiyonluğu’na

80. Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi öğrencisi Sebahat Melike Elitök’un başarı öyküsü, Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Günleri’nde Bilek Güreşi Turnuvası’na katılmasıyla başladı. Artık geleneksel hale gelen Gençlik Günleri’ne katılan onlarca öğrenciden biri olan Melike, burada 3. olduktan sonra “Ben bu sporda başarı kazanmak istiyorum” kararını veriyor. Bu sporla uğraşan ağabeyinin de teşvikiyle antrenmanlara başlayan ve kendisini geliştiren Melike, önce 60 kiloda Türkiye Şampiyonası’nda 2’incilik, ardından geçen yıl Litvanya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 5.’lik elde etti. Çalışmalarını daha da hızlandıran Melike, bunun sonucunda bu yıl Azerbaycan’da Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.  

Pendik Belediyesi sponsor oldu

Haftada 4 gün, günde 3-4 saat antrenman yapan Melike, ayrıca okulda da teşekkürlü bir öğrenci. Hedefi ise, Üniversitede Spor Akademisi okuyarak beden eğitimi öğretmeni olmak.

Geçen yıl Litvanya’ya kendi imkanlarıyla giden Sebahat Melike Elitok’a bu yıl Pendik Belediyesi sponsor oldu. Yol parası dışındaki harcamalarının Pendik Belediyesi tarafından karşılandığı Melike, Avrupa Şampiyonluğu ile Pendik’e döndü.

 

Son Güncelleme: 31.05.2014 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3