Atatürk Kupası 7. Satranç Turnuvası Kartal’da Gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Atatürk Kupası Satranç Turnuvası’nın bu yıl 7. si gerçekleştirildi. Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva, sporcular tarafından yoğun ilgi gördü.

Atatürk Kupası 7. Satranç Turnuvası Kartal’da Gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Atatürk Kupası Satranç Turnuvası’nın bu yıl 7. si gerçekleştirildi. Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva, sporcular tarafından yoğun ilgi gördü.

26 Kasım 2018 Pazartesi 12:20
Atatürk Kupası 7. Satranç Turnuvası Kartal’da Gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle Kartal Belediyesi Hizmet Binası fuaye alanında gerçekleştirilen Atatürk Kupası 7. Satranç Turnuvası’nın açılışına Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yaşar Bıçak, çok sayıda satranç sporcusu ve aileleri katıldı. 298 sporcunun yarıştığı Atatürk Kupası 7. Satranç Turnuvası, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Turnuvanın ilk hamlesi, Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yaşar Bıçak tarafından yapıldı. Sporculara başarılar dileyen Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yaşar Bıçak, “Hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Atatürk Kupası Satranç Turnuvası adıyla bu turnuvanın gerçekleşmesini sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyor ve bu vesile ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Başta belediye başkanımız olmak üzere Kartal Belediyesi ailesi olarak özellikle çocuklarımızın satranca yönelmesi konusunda başarılı çalışmalara imza attık. Özellikle çocuklar diyorum; çünkü yapılan araştırmaya göre son 100 yılda satranç oynayan insanların hiçbiri, herhangi bir suça karışmamış. Biz de bu alışkanlığı küçük yaştan itibaren çocuklarımıza kazandırmak istiyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızı sporun birçok branşıyla tanıştırdık ve o branşta ilerlemelerini sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Gerek strateji geliştirme konusunda gerekse bir spora yöneltmek amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Kartal Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır bir gençlik ve gelecek hayal ediyoruz. Bunu da aklın ve bilimin yoluyla elde edebiliriz” dedi.

A,B ve C kategorilerinin yer aldığı turnuva iki gün sürdü. Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği Atatürk Kupası 7. Satranç Turnuvası ödül töreni ise açılıştan 1 gün sonra gerçekleştirildi. İki günün sonunda düzenlenen ödül törenine, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yaşar Bıçak, Türkiye Satranç Federasyonu Kartal İlçe Temsilciliği Sorumlusu Besim Baş, turnuva direktörü Sema Tosun, sporcular ve aileleri katıldı.

Turnuvanın sonunda yarışmacılara derecelerine göre; altın, para ödülü, hediye çeki ve kupa verildi. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan ve Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yaşar Bıçak takdim etti.

7. Atatürk Kupası Satranç Turnuvası sonuçları;

A Kategorisi

1. Okan Özsakallıoğlu

2.Anar Alıakbarov

3. Akın Özsakallıoğlu

4. Kaan Melih Can

5. Çınar Akın Yağız

6. Hür Yasin

7.Diyar Yusuf Yokuş

8. Emrah Duran

9.Can Yazgan Mıhçı

10.Atakan Eken

B Kategorisi

1.Fikret Fırat

2. Arda Tufan

3. Fazıl Çelik

4. Anıl Efe Kaya

5. Altuğ Gündoğan

6. Emrullah Erdemir

7.Enes Kayaalp

8. Levent Canımoğlu

9. Ertuğrul Özkan

10. Alper Osman Abaylı

C Kategorisi

1. Gökhan Şaban Güneş

2. Osman Karaosmanoğlu

3 .Beheşti Asım Şahin

4. Deniz Dalgıç

5 Çınar Ali Kaya

6. Metin İrfan Erk

7. Rozelin Derin

8. Ege Ertuğrul Karaaslan

9. Eren Muhammed Küçükarslan

10. Cem Yıldız

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72