Arda veda etti

Arda veda etti

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Arda veda etti

Atletico Madrid'e transfer olan Arda, Türkiye'den ayrılmadan önce kameraların karşısına geçti, samimi açıklamalarda bulundu.

 

İspanya'ya başarmak için gitmek istediğini dile getiren Arda Turan, İspanyolca'yı öğrenerek kendisini zorlayacağını belirtti. Mehmet Topal veya Hamit Altıntop ile görüşeceğini ama yalnız kalarak bazı şeyleri başarmak istediğini söyledi. Turan'ın "Ama eğer başaramazsak herhalde birçoğunuza kına yaktırırız" sözleri ise gülüşmelere neden oldu. Basın mensuplarının "Bizi özleyecek misin" sorusuna ise "Özlerim tabii. Bel altından vurmadıkça hiçbirinizle bir problemim olmadı" yanıtını verdi..

Arda, kulüp yönetimine teşekkür ederek önünü açtıkları için minnet duyduğunu söyledi.

Yönetimin kendisine gösterdiği anlayışı ise şu sözlerle anlattı: "Önüme boş mukavele konuldu. Ama ben gitmek istedim. Daha önceki yıllarda yapılan yüksek teklifleri de biliyorsunuz. Hiçbirini kabul etmedim. Çünkü önemli para değil."

İşte Arda'nın açıklamaları:

"Öncelikle hepinize merhaba... İlginize teşekkür ederiz. 12 yaşından beri G.Saray'daydım. Hayatımın yarısı Florya'da geçti. Florya'daki herkese teşekkür ediyorum. Bana abi, baba, kardeş gibi oldular. Ünal Aysal'a transferime izin verdiği için büyük bir naziklik gösterdi. Elimden geldiğince sizi utandırmamak istiyorum. Kaptanlığını yaptığım arkadaşlarım haklarını helal etsin. Onlarla G.Saray'ın başarısı için çalıştık."

FATİH HOCA'YLA KIRGINLIK OLMADI

"Taraftara demek istediklerim var. Onlar gibiydim ama artık Atletico Madrid'de forma giyeceğim. Fatih Hoca'ya da ayrı bir parantez açacağım. Gittiğim için kırgınlık olmadı ama üzüntü olmuştur. Fiorentina'ya gittiğinde başarılı bir süreç geçirdi. Beni en iyi anlayacak kişi odur."

"Fatih Hoca geldikten sonra düşünme sürem uzadı. G.Saray söz konusu olunca hep fedakarlık yaptık. Önce Allah'a sonra Galatasaray'a borçluyum bugünlerimi. Oturup düşündüm ve bu kararı aldım. G.Saray yönetimi kararıma saygı duydu. Bana emek veren kulübüme yüksek bir bonservis bedeli bırakarak gidiyorum. UEFA Avrupa Ligi ve Süper Kupa kazanmış bir takıma gidiyorum. Kendime güveniyorum."

ATLETICO'DA DAHA AZ KAZANACAĞIM

"Galatasaray Kulübü ile ortak bir madde koydurduk. Döndüğümde Galatasaray dışında bir takıma gitmeme maddesi bu. Artık ben de sizler gibi Galatasaray taraftarıyım. İspanya'da daha az para kazanacağım ama mevzu bu değil benim için. Önüme Galatasaray boş mukavele koydu ama hedeflerim ve ideallerim var. Beni çok isteyen Atletico Madrid kulübü var. Onlar bana inanıyor. Bu inancı geri çevirmek istemiyorum."

REAL'DEN TEKLİF ALSAM DA ATLETICO'YU SEÇERDİM

"Hamit Altıntop ve Nuri Şahin üst düzey oyuncular. Real Madrid'den teklif almadım ama alsam da Atletico Madrid'i tercih ederdim. Savaşmaya daha yakın hissediyorum kendimi orada. Umarım öyle olur." 

"Hiçbir zaman Galatasaray kaptanının ıslıklanması taraftarı değilim. Sakatlığım döneminde bile basit, kötü şeyler söylendi. Sahip çıkılmasını beklerdim. Sonrasında toparlandılar. Şu an bu sezon bizim için önemli. Umarım sezonu şampiyon olarak tamamlarlar."

GALATASARAY TARAFTARI NASIL DAVRANAMASI GEREKTİĞİNİ BİLİR

"Emre abi giydiği formanın hakkını veren bir insan. Galatasaray altyapısında yetişip, Fenerbahçe'de forma giyen biri. Onu örnek alıyorum. Türk Telekom Arena'da milli formayla ıslıklanmamalıydı. Destek olunmasa da Emre abiyi etkileyeceğini sanmıyorum. Galatasaray taraftarı hangi durumda nasıl davranması gerektiğini bilir."

FATİH HOCA İÇİN GERİ DÖNER VEDALAŞIRIM

"Ailem ve kız arkadaşım aldığım kararın yanındalar. Ailemle dün gece sahurda vedalaştım. Fatih Hocam'ı aradım ama bulamadım. Onunla vedalaşamadım ama gerekirse geri döner, vedalaşırım. Orada dili öğrenmek, mücadele etmek ve başarmayı denemek istiyorum."

"Florya'ya sabah gittim. Salya sümük çıkardım orada. O yüzden vedayı burada yaptım."

KALBİMDEN GEÇEN KAPTAN AYHAN YA DA SABRİ

"Herkese kaptanlığım döneminde eşit davranmaya çalıştım. Kimse kimseye saygısızlık yapmadı. İyi bir kaptan olduğumu düşünüyorum. Kalbimden geçen kaptan Sabri ya da Ayhan Abi'dir."

SPOR MAHKEMELERİ KURULSUN

"Ligde kim şampiyon olur olmaz bilemiyorum ama bu ülkeden gittiğim için rahat rahat fikrimi söyleyebilirim. Bence spor mahkemeleri kurulmalı ve suç işleyen ömür boyu futboldan men edilmeli."

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3