14 yaşına kadar çocuk yarıştırılmamalı

14 yaşına kadar çocuk yarıştırılmamalı

10 Mart 2017 Cuma 11:04
14 yaşına kadar çocuk yarıştırılmamalı
Pendik Belediyesi ve Pendik Spor Kulübü işbirliğiyle 6.sı düzenlenen “Pendik Spor Akademisi Eğitim Seminerleri”nde Prof. Dr. Turgay Biçer, “Spor Kulübü ve Sporcu Ailesi İlişkileri”ni değerlendirdi. Prof. Biçer, çocukların sporu zevk alarak yapmaları gerektiğini, uzun dönemde sporcu yetiştirme modeli içinde 14 yaşına kadar çocukların yarıştırılmadığına dikkat çekti.

Pendik Belediyesi ve Pendik Spor Kulübü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Pendik Spor Akademisi Eğitim Seminerleri”nin 6.sı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Spor kulüp idarecileri, antrenörler, sporcular ve ailelerine yönelik gerçekleştirilen eğitim seminerinde daha önce A Milli Takım, Ümit Milli Takımı, Trabzonspor, Galatasaray, Denizlispor, Ülkerspor ve Bayan Kadın Voleybol Milli Takımı gibi takımlarda psikolojik danışmanlık ve mentorluğunu yapmış Prof. Dr. Turgay Biçer “Spor Kulübü ve Sporcu Ailesi İlişkileri”ni değerlendirdi.

“Sporda başarıya ulaştıracak unsur ailelerdir”

İlçedeki spor imkânlarının her geçen gün arttığını ve bu nedenle gençlerin şanslı olduğunu dile getiren Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin; “Sporda dört sacayağını oluşturan iyi altyapı, genç nüfus, profesyonelce bu işe sahip çıkan kulüp kültürü ile işin merkezinde yer alan spor adamları ve spor hocaları üzerinde iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bunları başarıya ulaştıracak unsur bu işi destekleyen ailelerdir” dedi.

“Amatör kulüplerin başarısında belediyenin de payı var”

Pendik Spor Kulübü Başkanı Şerafettin Taştan, kulüp olarak sportif mücadelenin yanı sıra altyapıdaki futbolcularına takım ruhu, kişisel gelişim ve beslenme gibi konularda düzenli olarak seminerler verdiklerini belirtti. Taştan, spor tesislerini kazandıran Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e teşekkür etti. Pendik Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Eşref Şeneroğlu, birlik olarak 19 amatör spor kulübü ve 480 lisanslı futbolcularının olduğunu belirtti. Şeneroğlu, Süper Amatör Lig’de mücadele eden 22 Anadolu Yakası takımından 4’ünün Pendik takımı olduğunu sağladığı altyapı desteklerinden dolayı belediyenin de bu başarılarında pay sahibi olduğunu belirtti.

“21 yaş ve üzeri dönemde spor, kazanmak için yapılıyor”

Çocukların sporu kazanmak üzere değil, bu işi zevk alarak yapmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Turgay Biçer, uzun dönemde sporcu yetiştirme modeli hakkında bilgi aktardı. Uzun dönemde sporcu yetiştirme modeli içinde 14 yaşına kadar çocukların yarıştırılmadığına dikkat çeken Prof. Biçer, bunun nedeninin çocukların sporu yarış olarak değil zevk olarak görmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi. Açıklamalarına devam eden Prof. Biçer, uzun dönemde sporcu yetiştirme modelinde 6 yaşına kadar sporun oyun dönemi içinde ele alınması gerekiyor. 6-12 yaş arasında ise temel beceri eğitimi ve fiziksel gelişim dönemi olarak kabul ediliyor. 12-16 yaş arasındaki çocuklar teknik, fizik ve psikolojik gelişim açısından değerlendirilerek antrenman yapma dönemine geçiyor. 16-21 yaş ise yine teknik, fizik ve psikolojik olarak sporcunun kapasite geliştirme dönemi sayılıyor. Yani bu dönemde sporcu kazanmak için idman yapıyor. 21 yaş ve üzeri dönemde ise spor kazanmak için yapılıyor” dedi.

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72