Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz ruhunu yaşatıyor

Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz ruhunu yaşatıyor

10 Mart 2017 Cuma 11:01
Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz ruhunu yaşatıyor
 

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni unutturmamak adına yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek; 15 Temmuz gecesi tankın ezdiği bir aracı sergilemek üzere belediye binası bahçesine platform kurdu. Araç sergisinin belediye binası bahçesindeki basın tanıtımına; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Başkan Hasan Can katıldı.


247 kişinin şehit olduğu hain darbe girişimi esnasında  Ümraniye Hekimbaşı'nda yolların kapanmasıyla birlikte aracından inen sürücüsünün yola bıraktığı lüks aracı hainlerin kullandığı tank tarafından ezilmişti. 15 Temmuz darbe girişimini akıllarda taze tutmak amacıyla Ümraniye Belediyesi tarafından hainlerin tankla ezdiği araç belediye önünde oluşturulan cam alanda sergiye açıldı.


“Vahşeti, merhametsizliği simgeliyor”


Tank tarafından ezilen aracın sergisinin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile belediye personeli katıldı. Serginin açılışında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, tank tarafından ezilen aracın hikayesini anlattı. Aracın o gece yaşanan vahşeti anlattığını kaydeden Başkan Can, "Bu sergi 15 Temmuz akşamı bizim yüreğimizi dağlayan milletimizin yüreğini dağlayan asla unutmamamız gereken bir anı insanların zihnine kazımak adına hazırlanmış bir sergi. Burada sergilediğimiz araç, tank tarafından ezilmiş. Bu aracın bir başka özelliği; bu şekilde yüzlerce araç var ama bu araç Ümraniye'de 2. Köprü yolunda ezilmiş. Vahşeti, merhametsizliği simgeliyor. Hainin ne kadar canavarlaştığını simgeliyor" dedi.



“Bazıları tiyatro diyor. Bu mu tiyatro?”

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tank tarafından ezilen aracı göstererek, "O geceyi unutmamamız gerekiyor. O gece yaşananları bileceğiz. O gece karşı karşıya kaldığımız tehlikeyi bileceğiz. Gelecek yürüyüşümüze bıkmadan devam edeceğiz. Bu manzaraları da unutmayacağız. Bir tankın üzerinden geçtiği arazi aracını görünce o gece ne kadar büyük bir uçurumun kenarından döndüğümüzü hatırlayacağız. 15 Temmuz gecesi yaşananlara bazıları tiyatro diyor. İşte bu mu tiyatro? Bir aracın üzerinden geçen tank. İçinde biri olsa umurunda bile değil. Bunlar tiyatro değil, bunları yapanlar da oyuncu değil. Terör örgütü üyesi ve bu terör örgütüne herhangi bir şekilde müsemma gösterenler karşılarında bizi bulur. Milleti bulacaktır" ifadelerini kullandı.


 
Son Güncelleme: 10.03.2017 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3