Hasan Can: 'Almanya ve Hollanda Öyle Bir Şey Yaptı Ki...

Hasan Can: 'Almanya ve Hollanda Öyle Bir Şey Yaptı Ki...

14 Mart 2017 Salı 12:01
Hasan Can: 'Almanya ve Hollanda Öyle Bir Şey Yaptı Ki...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda yönetimi tarafından sergilenen çirkin tutum ile ilgili konuşan Ümraniye Belediye BaşkanıHasan Can, "Almanya ve Hollanda öyle bir şey yaptı ki bizim anlatmamıza gerek kalmadan milletin hepsi 'evet' demeye başladı" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçede bulunan Çankırı Kurşunlu Hocahasan Köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek yönetimi ve üyeleri tarafından karşılanan Başkan Can, dernek üyeleriyle sohbet etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izinin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar BakanıFatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmamasını değerlendiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Hollandayönetimine ateş püskürdü. Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'ndaki dizeleriyle Hollanda'ya seslenen Başkan Can, Hollanda'nın tek dişi kalmış canavar olduğunu söyledi.

Başkan Hasan Can, "Mehmet Akif bunlara medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar diyor. Bunlar bize hep medeniyet öğretmeye çalışanlar demokrasi öğretmeye çalışanlar ve insan hakları öğretmeye çalışanlar. En tabi insan haklarını bile engelleyen uluslararası diploması kurallarını yok sayan en basit uluslararası ilişki nezaketini görmezden gelen ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarına konuşma izni vermeyen, bütün dünya milletleri tarafından kabul edilen bir ilkedir ki konsolosluklar ve büyükelçiliklerin o ülkenin toprağı sayılır. Bir bakan kendi ülkesinin konsolosluğuna girmek istiyor ve kendi ülkesinin konsolosluğuna girmesine müsaade edilmiyor. Bu akıl tutulması gibi bir şey. Bunu niçin yaparlar benim yorumum şudur; Avrupa yıllardan beri bizimle maalesef bizimle alakalı hep istihbarat örgütleriyle bize karşı mücadele eden terör guruplarına alttan alta hep destek veren bir konumdaydılar. Türkiye güçlendi kuvvetlendi. Terörle mücadele çok başarılı neticeler almaya başladı. Artık kullandıkları maşalar kullanılmaz hale gelince iş başa düştü bizzat biz devreye girmemiz lazım dediler" dedi.

Almanya ve Hollanda'nın Türk bakanlara yaptıkları neticesinde milletin anayasa değişikliğini anlatmadan evet dediğini ifade eden Başkan Can, "Avrupa'da yıllardan beri çalışan kardeşlerimiz var. Şimdi 3'üncü kuşak kardeşlerimiz var. Bunların çoğu da Türkiye'yi tam tanımıyor. Ama bu hadiseler onları perçinledi. Perçinliyor. Ne olduklarını hatırlatıyor. Hangi millete bağlı olduklarını hissetmeye başladılar. Evvelsi akşam televizyonlarımızın başında İstanbul ve Ankara'daki Hollandakonsolosluklarının önünde vatandaşlarımızın gösterdiği demokratik tepkilerHollanda'daki vatandaşlarımızın gösterdiği demokratik tepkiler ve oradaki gençlerimiz bilendiler. Gidip orada anayasa değişikliğimizin mahiyetini anlatmak istiyorduk. Ama hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir şey yaptı ki Almanya veHollanda bizim anlatmamıza gerek kalmadan milletin hepsi evet demeye başladı. Böyle bir mukadderatla sonuçlanacağına inanıyorum inşallah. Kınıyoruz ayıplıyoruz. Atlarla itlerle saldırmasını ayıplıyoruz. Kınıyoruz" diye konuştu.


 
Son Güncelleme: 14.03.2017 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3