Belgrad Ormanı yok ediliyor

Belgrad Ormanı yok ediliyor

10 Mart 2017 Cuma 13:30
Belgrad Ormanı yok ediliyor
Kilyos sahilinden sonra Belgrad Ormanı’nda da yasak olmasına rağmen moloz ve hafriyat ormanlık alana boşaltılıyor.

İstanbul’un ciğerleri sayılan Belgrad Ormanı, yasadışı şekilde bırakılan moloz ve hafriyatlar nedeniyle çöplüğe dönüştü. Yasal döküm alanını kullanmak için ton başına 4 lirayı vermekten kaçan kamyoncular, molozları geceleri Belgrad Ormanı ve Çiftalan Köyü’nün çevresinde bulunan ormanlık alana döküyor.

 

CHP, TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “İstanbul’un ciğerlerine adeta hançer saplanıyor. Şehrin ortasındaki ormana moloz ve hafriyat dökülüyor, bunu önlemekten bile acizler” dedi.

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belgrad Ormanı, İstanbul'un özel konumu dolayısıyla çok çeşitli iklim, toprak ve yer şekillerini bünyesinde barındıran bir bölgesi. Bu çeşitlilik, çok sayıda farklı türde bitki ve hayvanın orman dâhilinde yaşamasına olanak sağlıyor. İstanbul'da şehir merkezine en yakın orman alanı olan Belgrad Ormanı, geçmişte ve günümüzde şehir için taşıdığı önem nedeniyle çok sayıda bilimsel araştırmaya konu olmuş; Türkiye'nin en çok araştırılan ormanlarından biri hâline gelmiştir.

 

‘CEZALARDAN ZİYADE KAFA YAPISI DEĞİŞMELİ’

Görünen o ki cezalar da bu konuda yeterli ve caydırıcı değil. Cezalardan ziyade kafa yapısının değişmesi lazım. Ülkesinin ciğerleri olan ormanlarına hafriyat döküp kaçmak cinnet halidir. Bizim bu zihniyeti oturtmamız lazım. Avrupa’da ve dünyada ormanlarına hafriyat ve moloz döken bir ülke görebilir misiniz? Tabii ki hayır! Belgrad Ormanı ve tüm ormanlarımız bizim için çok değerlidir. Bu ormanları korumak vazifemizdir. İstanbul’un göbeğinde bunlar yaşanıyorsa, diğer illerde neler yaşanıyor düşünmek bile istemiyorum.”

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72