Bakan Veysel Eroğlu, Ümraniye'de fidan dikti

Bakan Veysel Eroğlu, Ümraniye'de fidan dikti

13 Mart 2017 Pazartesi 14:38
Bakan Veysel Eroğlu, Ümraniye'de fidan dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen ıhlamur fidanı dikimi programında vatandaşlara fidan dağıttı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda vatandaşlara fidan dağıttı. Bakan Veysel Eroğlu, programın ardından Ümraniye Namık Kemal Mahallesi'nde ise vatandaşlarla birlikte fidan dikti.
Ümraniye Belediyesi’nce Namık Kemal Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim programına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok sayıda Ümraniyeli katıldı.
Fidan dikim programında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; "Ümraniye'deki bütün okullarımıza Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir projemiz var. Bütün okulları çiçek gibi yapacağız. Ağaçlandırıyoruz, yeşillendiriyoruz, çardaklar koyuyoruz. Çünkü yavrularımıza en bahçe yakışır. Bu çerçevede bugün de Ümraniye'deyiz. Evvelsi gün Uşak'taydık orada da okulları ağaçlandırdık. Dün İzmir'deydik orada da ağaçlandırma yaptık. Bugünde İstanbul, Ümraniye'de burada okulumuzun bahçesini ağaçlandırıyoruz. Bugün 10 bin tane fidan dağıtacağız" dedi
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; "Bugün 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Sayın Bakanım Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak halkımıza ağaç dağıtacak. 3 ayrı noktada fidan dağıtacak ardından Kirişhane Caddesinde o caddeyi inşallah boydan boya ağaçlandırma çalışmalarına eşlik edecek. Ümraniye'mizde şuanda 900 bin metre kare park alanı var. Bu 900 bin metre kare park alanının 270 bin metre karesi vardı. Yani biz 2004 yılında göreve geldiğimiz zaman Ümraniye'deki çocukların oynayacağı park alanları 270 bin metre kareydi. Bugün ise 900 bin metre kare. Ama o eskiden yapılan 270 bin metre kareyi de biz yıktık yeniden yaptık. Ancak bu yeter mi? yetmez. 17 Şubat 2017 tarihinde de hamdolsun büyükşehir meclisimizden Dumlupınar, Topağacı, Elmalıkent, Karabekir ve Hekimbaşı ile İnkılap Mahallesi'nin bir kısmında bulunan 2B alanları yaklaşık 750 hektarlık alanı 5 binlik planlarını yaptık. Bu planın çok güzle bir plan olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Saydığım bu 6 mahalle Türkiye'ye örnek olacak bir şehir haline gelecektir" şeklinde konuştu.

 
Son Güncelleme: 13.03.2017 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3