Yılmaz Bayat: “İnsanlar fikir beyan etmekten kaçınıyor”

Saadet Partisi İstanbul 1.bölge 2. sıra milletvekili adayı, Üsküdar Belediyesi eski Başkanı Yılmaz Bayat gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Bayat özellikle belediyecilikle ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Bayat: “İnsanlar fikir beyan etmekten kaçınıyor”

Saadet Partisi İstanbul 1.bölge 2. sıra milletvekili adayı, Üsküdar Belediyesi eski Başkanı Yılmaz Bayat gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz Bayat özellikle belediyecilikle ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

05 Haziran 2018 Salı 15:15
Yılmaz Bayat: “İnsanlar fikir beyan etmekten kaçınıyor”

Gazetemiz Flashaber, Üsküdar meydanında kurulu seçim çadırlarında siyasi partilerin nabzını yokladı. SP İstanbul 1.bölge 2. sıra milletvekili adayı Yılmaz Bayat çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayat, “insanlar fikir beyan etmekten kaçınıyor” dedi. Bayat, gazetemiz muhabiri Durmuş Acar’ın sorularına dobra dobra cevaplar verdi.

CHP ile millet ittifakında yer almanız eleştiri alıyor mu, bu durum sokağa nasıl yansıyor?

Bugüne kadar sokak çalışmalarımızda bize neden 4 parti ortak oldunuz veya Cumhuriyet Halk partisi ile neden birlikte seçime gidiyorsunuz diye her hangi bir söylem söylenmedi. Daha doğrusu halkımızın daha seçimlere adapte olamadığını gördük. İnsanlar fikir beyan etmekten çekinir hale geldi. Başıma bir iş gelir korkusu var.

İktidar olursanız bu korku kalkacak mı?

Bizim hedefimizi halkımız biliyor. Ben 2 dönem Üsküdar’da belediye başkanlığı yapmış biri olarak söylüyorum eğer iktidar olursak kimsenin ne yaptığına ne konuştuğuna karışmayacağız. Kimsenin özel hayatına müdahale etmeyeceğiz, herkes telefonda, iş yerinde ve sokakta özgürce kendini ifade edebilecek.

Vatandaşın, Cumhurbaşkanı adayınız Sayın Karamanoğlu’na yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

İmza sürecinde hiçbir ayırım yapılmadan tüm kesimlerden Sayın Cumhurbaşkanı adayımıza koşulsuz destek verdi. Öyle ki artık insanlarımız bunaldı, ekonomik kriz, doların yükselmesi, tarım ve hayvancılığın yok olması, işsizlik oranlarının yükselmesi, mazot ve benzin fiyatlarındaki artış halkımızı bunalttı.

AK Parti’nin politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

AK Parti partizanlaştı, devlet partisi oldu. Bakınız Refah Partisi dönemlere, belediyeler sadece işini yapıyordu. Şimdi AK Parti belediyelerinde partizanlık var. Halbuki belediye, herkesin belediyesi. Bir siyasi partinin belediyesi olmaz. Halkımızın işini ehline vermesini istiyoruz.

Üsküdar’da 2 dönem belediye başkanlığı yaptınız. Seçim sahanızda Üsküdarlılardan % kaç oy bekliyorsunuz?

Bizim hedefimiz iktidar olmak. Halkımıza güveniyorum, umarım en iyi şekilde değerlendirir. Sandık başında kararını verir. Çünkü millet sokakta konuşamıyor, kendini ifade etmiyor, ama emin olsunlar iktidar olduğumuzda bu korku imparatorluğunu ortadan kaldıracağız. Türkiye tıpkı eski günlerine kavuşacaktır.

Efendim, son olarak seçmenlerinize bir mesajınız var mı?

Öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum, buraya kadar geldiniz sesimiz oldunuz. Biliyorsunuz basının da korkarak bizlere yanaştığını. Yazarsam acaba başımıza bir iş mi gelir korkusuyla susuyorlar. Bu anlamda Flashaber’e ve çalışanlarına, gazete sahibine şükranlarımı sunuyorum. Seçmenlerimiz rahat olsunlar biz iktidar olursak herkes rahat edecek. Gazeteniz vasıtasıyla tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72