Yeni başbakan Meclis dışından birisi olabilir!…

Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Ak Parti İstanbul Milletvekili....

Yeni başbakan Meclis dışından birisi olabilir!…

Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Ak Parti İstanbul Milletvekili....

30 Nisan 2014 Çarşamba 14:56
Yeni başbakan Meclis dışından birisi olabilir!…

Yeni başbakan Meclis dışından birisi olabilir!…

Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, “Parti bünyesinde başbakan olabilecek pek çok isim var. Ama bu isimler olmazsa dışarıdan bir isim de başbakan olabilir” diyerek köşk adayının ise Mayıs’ın 2. haftasında açıklanacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlerden sorumlu eski başdanışmanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Erol Kaya, gazetemiz Flashaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaya açıklamasında; cumhurbaşkanlığı seçiminden Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmasına kadar pek çok konuda değerlendirmeler yaptı.

Çorum Kargı Çobanlar Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği COBDER’in Maltepe Başıbüyük Tesisleri’nde düzenlediği 2. Halı Saha Turnuvası final karşılaşmasını izleyen Erol Kaya, mücadelenin ardından şampiyon olan Çamolukspor’a kupasını takdim etti.

Büyük çoğunluğu Ataşehir’de yaşayan üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kuşkusuz gözlerin çevrildiği tek isim Başbakan Erdoğan’ın yerel yönetimlerden sorumlu eski başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya idi.

Çorumlu taraftarlar ile bol bol fotoğraf çektiren Kaya, Flashaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

""

“Mayıs ayında köşk adayı belli olur”

Başbakan Erdoğan’ın köşk adaylığını ve Ak Parti’nin yeni genel başkan ve başbakanının kim olacağı sorusunu yanıtlayan Kaya; şu açıklamalarda bulundu: “Köşkle ilgili adaylık konusunda geniş çaplı istişareler yapıldı. Mayıs ayının ilk haftasında 2 gün süren yeni bir istişare toplantısı daha yapacağız. Sanırım, Mayıs ayının 2. haftasında köşk adayımız belli olur. Bu konuda istişare yapıp bir aday üzerinde karar vermeden açıklama yapmanın çok doğru olacağını sanmıyorum. Tabii ki Ak Parti bünyesinde başbakan olabilecek pek çok isim var. Ama bu isimler olmazsa dışarıdan bir isim de başbakan olabilir.”

“Haşim Kılıç milletten özür dilemeli”

Geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş töreninde yaptığı konuşma ile gündem yaratan AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın bu konuşması ile de ilgili olarak konuşan eski başdanışman Erol Kaya, Kılıç’ın milletten özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın açıklamalarını talihsizlik olarak niteleyen Kaya; “Açıklamalar, hukuki boyutunun dışına taşarak siyasi bir propagandaya dönüştü” dedi.

“Milletin gönlündeki cumhurbaşkanı adayı Haşim Kılıç değil…”

Erol Kaya, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda da şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç uzun süredir Sayın Başbakanımızla iyi ilişkiler içersinde olan bir hukukçuydu. Fakat uzun süredir cumhurbaşkanlığı seçimlerinde isminin geçmesi sanırım onu da etkilemiş olacak ki bu tür talihsiz açıklamalarda bulundu. Ancak bu milletin gönlündeki cumhurbaşkanı adayı Haşim Kılıç değildir. Yaptığı konuşmayla ilgili gerekli cevabımızı partimizin çeşitli kişileriyle kendisine ilettik. Bu açıklamalarından dolayı bence milletin huzuruna çıkıp özür dilemeli. Ben de en kısa zamanda kendisini ziyaret edip açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulunacağım”.

 

 

 

Son Güncelleme: 30.04.2014 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3