Ümraniye'nin gençleri emin ellerde!

Ümraniye Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Orçun Şekercioğlu'ndan Flashaber'e...

Ümraniye'nin gençleri emin ellerde!

Ümraniye Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Orçun Şekercioğlu'ndan Flashaber'e...

24 Eylül 2014 Çarşamba 14:41
Ümraniye'nin gençleri emin ellerde!

Ümraniye’nin gençleri emin ellerde!

Orçun Şekercioğlu’ndan dobra açıklamalar

Ümraniye Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Orçun Şekercioğlu’ndan Flashaber’e dobra açıklamalar.  Şekercioğlu; “Güneydoğu’dan Ümraniye’ye göç etmiş ailelerin çocukları ile ilgilendik. Ya örgüt tarafından tehdit edildiler ya da bize güvenmediler. Anadolu kültürü ve şehir hayatı arasında sıkışan gençler uyuşturucuya yöneliyor.  Ümraniye Gençlik Platformu ile bu sorunu ortadan kaldırıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Toplumun tüm renkleri Ümraniye’de buluşuyor

Şekercioğlu, Ümraniye’nin Türkiye’deki tüm farklılıkları buluşturduğuna dikkat çekerek;  “Ümraniye, farklı mozaiklerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir ilçe, aynı zamanda İstanbul’un en büyük ve en renkli bölgesi. Toplumumuzun tüm renklerini burada görüyoruz. 700 bin nüfusu olması nedeniyle küçük bir kent görünümüne sahip 17 ve 31 yaş arasındaki vatandaşların ağırlıklı olduğu bir ilçe ve muazzam bir iş gücü kapasitesine sahip” dedi.

Yeni dünya düzeni çerçevesinde akademik çalışmalar yapıyoruz

Gelecek yıllarda Sosyal ve Kültürel dokuya öncelik verilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı, “Ulaşmadık, sıkmadık el, ilgilenmedik genç bırakmadık. Türkiye’yi karanlık geçmişinden günümüze taşıyoruz ve bunu gelişmiş Türkiye olarak 2023 vizyonuna uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Ümraniyeli gençlere çağın gerekliliklerine uygun olarak kültür düzeylerini ve yabancı dillerini geliştirebilecekleri eğitimler sunuyoruz.  Eğitim Konferanslarımız 100’ü aştı. Ortalama 150-200 kişiye hitap ettik. Üstelik çoğu daha önceden kendileri ile tanışmadığımız katılımcılardan oluşuyor.  Bunun yanı sıra tarihi gelişmelere uygun olarak yeni dünya düzeninde akademik boyutta şanlı tarihimizi nasıl yakalayabileceğimize dair çalışmalar yürütüyoruz.  akademisyen, siyasetçi, psikolog, tarih bilimci pek çok ünlü isimle Ümraniyelileri buluşturduk bu uygulamalarımız ivme kazanarak sürecek” diyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

""

Sosyal çatışma yaşayan gençler uyuşturucuya yöneliyor

“Son dönemlerde gençler arasında yaygınlaşmaya başlayan birtakım sentetik maddelerin kullanımının önüne geçmek adına Emniyet Müdürlüğü’nün uygulamalarına destek olarak sahaya inerek insanların sorunlarına çözüm arıyoruz. Toplum olarak bunları aşmaya çalışıyoruz.  Gençlerin bu yollara tevessül etmesinin en büyük sebebi sosyal çatışmadır. Aileleri, Anadolu kültürü ve büyükşehir hayatı içerisine sıkışıp kalmış. Çatışma, çocuğa tezahür edince farklı arayışlar kaçınılmaz oluyor.  Bizler gençlerimizi şehir yaşantısının çetin şartlarına adapte etmek için altyapı çalışmaları ve sosyal yardımlar sunuyoruz.

Genç Ümraniyeliler platformu ile tüm görüşleri bir araya getiriyoruz

Bizler AK Parti Ümraniye Gençlik kolları yanı sıra siyasi oluşumdan tamamen bağımsız işleyen Genç Ümraniyeliler platformunu kurduk.  Ümraniye’nin dini, siyasi ve kültürel tüm farklılıklarını çatı arayışı içerisinde olan tüm gençleri burada buluşturuyoruz. İstediklerini elde edemeyen insanlar yıkıma uğrar ve saldırganlaşırlar. ‘Bizim bu gençlere sahip çıkmamız lazım’ dedik ve herhangi bir ideolojiye bakılmaksızın 100 bin kişiye ulaştık bu çok büyük bir rakam. Açık hava organizasyonları ile bu gençleri birleştirdik ve birbirleri ile iletişimlerini zedeleyen siyasi kaygılardan kurtarmaya çalıştık. Bu projemizin çokta verimli olduğunu görüyoruz.

Güneydoğu kökenli çocukları ya örgüt tehdit etti ya da bize güvenmediler

Güneydoğu’dan Ümraniye’ye göç etmiş ailelerin okuma yazma bilmeyen ve başıboş bir şekilde gezen çocuklarına yardım elimizi uzattık. Bunun ilerleyen dönemlerde herhangi bir sosyal travmaya neden olmaması için şimdiden girişimlerimizi hızlandırdık.  Ekibimizle tamamen bağımsız çalışmalar yaptık. Bu gençlere okuma yazma eğitimleri vermek için kolları sıvadık ve ulaştığımız herkes bu kurslara katılacaklarını söyledilerse  de ne yazık ki katılım oranı beklentilerimizin altındaydı. Bunun iki nedeni var: Ya örgütten tehdit aldılar, ya da bize güvenmediler.  Bu gençler seyyar satıcı ve ayakkabı boyacısı olarak geçimlerini sürdürüyor.  Bireysel olarak irtibatlarımız sürüyor. Kürt-Türk gençlerimizin birbirini tanıması ve kaynaşması için her şeyi yapıyoruz. Belediyemizin olanakları da bizi bu yönde motive eden faktörler arasında.  Hz. Peygamberimizin, “Arap’ın Arap’a üstünlüğü yoktur” sözü bizim için rehber niteliğindedir. Biz çatışma amacıyla seslendirilen her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir oluşumun temsilcileriyiz” dedi.

Son olarak gazetemiz Flashaber’le ilgili değerlendirmelerde de bulunan Orçun Şekercioğlu, “Uzun süredir gazetenizi takip ediyorum. Ümraniye ve Anadolu yakasında sağlam kökleri bulunan bir yayın organı. Çizginiz ve tarafsız haber anlayışınızı sürdürmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

 

 

Son Güncelleme: 24.09.2014 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3