Ümraniye CHP'li kadınlar atakta

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gül Soysüren ve Genel...

Ümraniye CHP'li kadınlar atakta

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gül Soysüren ve Genel...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ümraniye CHP'li kadınlar atakta

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gül Soysüren ve Genel Merkez Kadın Kolu Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Ümraniye Kadın Kolları'nın düzenlemiş olduğu bir toplantıya katılarak durum değerlendirmesi yaptı. İlçe kadın kolları toplantısına 24. dönem İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Ali Yıldız, CHP eski ilçe başkanı Adil Aktan, Belediye Meclis Üyesi Gültaze Karaköse, mahalle temsilcileri ve delegelerle birlikte partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmalarını İlçe Başkanı Nurkal Dedetaş, İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gül Soysüren, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan yaptı.

 

Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan; “Bugüne kadar CHP olarak hep ‘körler sağırlar gibi kendimizi ağırladık' diyerek, “Bugün böyle bir lüksümüz yok. Kapı kapı dolaşıp kendimizi halka anlatmalıyız. Kapalı kapılar arkasında konuşmayalım. Burada konuştuklarımız dışarı sızmamalı. Evinizde dahi kimse konuşulanları bilmesin. Artık bitsin bu iç çekişmeler. Vatandaş bizden kavga değil birlik-beraberlik ve istikrar istiyor. Eğer insanlarımıza projelerimizi doğru bir şekilde anlatırsak Ümraniye'yi kazanırız. Zaten Ümraniye'yi alırsak tüm İstanbul'u kazanmış oluruz. O zaman Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Başbakan yaparız. Çünkü burası zor bir ilçe” şeklinde konuştu.


""

 

Atılgan, konuşmasının devamında; “Türkiye genelinde kadın kolları örgütlenmesi varsa o da Güldal Okuducu'nun eseridir. Görevde bulunduğu süreçte iyi bir örgütlenme modeli yarattı. Ama görevi bıraktıktan sonra, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması sürecine kadar kadın kolları başkanlığı konusunda bir boşluk oluştu. Türkiye geneline baktığınızda kadınlarımızın siyasette var olma durumu vardı. Bir şekilde kadın kolları örgütlerinin bir başı olmayınca genel merkez düzeyinde zayıflama zafiyeti oluştu.

 

Kadınlarımız siyasette olmak için belirli gruplar halinde erkek arkadaşlarımızla birlikte siyasete devam etti. Atamalar olduğundan, hiçbir zaman da seçim olmadığı için parti içi çekişmeler ve dedikodular nedeniyle, bir adım öne geçmek zorunda kaldı kadınlar. Birbirlerine çelmeler atmaya başladılar” diyen Deniz Pınar Atılgan, kadın kolları kurultayı yapılacağının sözünü verdi. Atılgan, konuşmasının sonunda, “Türkiye genelinde tüm kongrelerimiz bittikten sonra parti binalarının içinden çıkılarak artık halkın arasına karışalım. Eğer bunu başarırsak inanıyorum ki her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

Haber-Foto: Durmuş Acar

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3