Ümraniye CHP, Mumcu'yu andı

Ümraniye CHP, Mumcu'yu andı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ümraniye CHP, Mumcu'yu andı

Ümraniye CHP'li gençler Uğur Mumcu'yu andı

 

Katledişinin 20. yıl dönümünde gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve yine katledişinin 12.yıldönümünde Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan; Ümraniye Meydanı'nda açılan imza kampanyası, saygı duruşu ve basın açıklaması ile anıldı.

 

CHP Ümraniye Gençlik Kolları'nın başlatmış olduğu, ‘Uğur Mumcu İçin Bir İmza da Sen Ver' kampanyasında; 22, 23, 24 Ocak tarihlerinde Ümraniye Meydanı'nda açılan stantlarda, katledilişinin 20. yıldönümünde Uğur Mumcu isminin Ümraniye'de bir parka, kültür merkezine veya bir okula verilmesi için imza toplandı.

Basın açıklaması,  Mumcu'nun  öldürülüşünün yıl dönümü olan 24 Ocak Perşembe günü Saat:18:30'da CHP Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Süleyman İnceoğlu'nun açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında İnceoğlu; “Duyarlı Ümraniye halkının kampanyaya gösterdiği ilgiden memnunuz. Umarım aynı duyarlılığı Ümraniye Belediye Başkanlığı da gösterip, 20 yıl önce hain ve kalleş bir pusu sonucu katledilen gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun anısını Ümraniye'de yaşatır. Sevgili yoldaşlarım, sizleri bugün ölümlerinin yıldönümünde Uğur Mumcu, Ali Gaffar Okkan, İsmail Cem, Aydın Güven Gürkan ve tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi. Yapılan saygı duruşu sonrasında Gençlik Kolları Eylem Etkinlikten Sorumlu Başkan Yrd. Erdal Aydoğan basın metnini okudu. Metinde, ‘20 yıl önce fikirlerinden korkan zihniyet; yalnızca bir gazeteciyi değil, aynı zamanda büyüdüğünü göremediği  oğlunu, başında kitap okuyamadığı kızını, hastalıkta-sağlıkta yanında olacağına Tanrı huzurunda yemin ettiği eşini de aldı Uğur Mumcu'dan. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak diyoruz ki, ey karanlık arkasına saklanmış hainler. Bir Uğur öldürdünüz, biz bin Uğur doğduk' deniliyordu. Basın açıklamasının sonunda; CHP Ümraniye İlçe Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Nurkal Dedetaş 3 gün boyunca toplanan üçbin imzayı teslim aldı ve; “20 yıl önce katledilen Uğur Mumcu'yu, yine menfur bir saldırı sonucu kaybettiğimiz Diyarbakır eski emniyet müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı, partimizin değerli emekçi ve ilerici düşünceleri ile bizlere örnek olmuş kişileri, rahmetli İsmail Cem ve Aydın Güven Gürkan'ı da minnet ve saygı ile anıyorum. Bugün bana teslim edilen bu imzaların sonucunun ne olacağının Ümraniye Belediyesi'nde takipçisi olacağımı buradan tüm örgüte ilan ederim” dedi.


""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72