"Soruşturma bir hafta içinde sonuçlanacak"

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin öldürülmesiyle ilgili arastırma sonlanacak

"Soruşturma bir hafta içinde sonuçlanacak"

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin öldürülmesiyle ilgili arastırma sonlanacak

26 Şubat 2013 Salı 11:16
"Soruşturma bir hafta içinde sonuçlanacak"

"Soruşturma bir hafta içinde sonuçlanacak"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır Silvan'da 13 askerin öldürülmesiyle ilgili ihmal ve iddiaları araştırmak üzere İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptıkları incelemelerin bir hafta içinde sonuçlanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Samsun Çarşamba Havalimanına gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Diyarbakır Silvan'da meydana gelen terör saldırısı sonrası soruşturmanın devam ettiğini belirten Şahin, alan inceleme, tanık dinleme ve belgelerin incelenmesinin bir hafta içerisinde sonuçlanacağını söyledi.
 
Bir gazetecinin askerin pasif görevlendirildiğine yönelik iddialarını sorması üzerine Şahin, "Sayın Başbakan Erdoğan'ın 'polis operasyonlarda yerine ve gereğine göre rol alacağı' yönünde açıklaması oldu. Zaman içinde yapısal ve yönteme ilişkin bir takım yenilik ve değişiklikler olması gereklidir. Yapısal ve yöntemde ne asker dışarı alınmıştır ne de tamamen içeri girmiştir. Sözleşmeli er konusu terörle mücadelede doğrudan bir konu haline gelmiştir. Tedbirler şartlara göre değişir.Gereğini daha az zaiyatla huzuru sağlama yöntemidir. Şartlara göre vazife alınacağını ifade ediyorum" dedi. 

Bakan Şahin, Bakanlığın yaptığı planlama ve hazırlıklar doğrultusunda ifade edilen bir açıklamada polis ve jandarmanın her zaman operasyon yapmaya hazır olduğunu anlatarak bu operasyonların yeri ve zamanının kendi mecrasında belirleneceğini söyledi. 

Şahin, "Terör olayları daha çok gerçekleşen olaylar var. Polis, asker ve jandarmanın yaptığı çalışmaların ortak bir amacı var. Birlik ve beraberlik var. Hepsinin amacı birdir" dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72