'Sonuçlardan son derece memnunuz'

Aziz Kocaoğlu, 'İzmirlilere layık olmaya çalışmaya devam edeceğiz, üstümüzde....

'Sonuçlardan son derece memnunuz'

Aziz Kocaoğlu, 'İzmirlilere layık olmaya çalışmaya devam edeceğiz, üstümüzde....

31 Mart 2014 Pazartesi 09:47
'Sonuçlardan son derece memnunuz'

Aziz Kocaoğlu, 'İzmirlilere layık olmaya çalışmaya devam edeceğiz, üstümüzde önemli bir sorumluluk var, bunun bilincindeyiz' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre büyükşehir belediye başkanlığına yüzde 50 üzerinde oyla seçilmiş olacağını söyleyerek, “İzmirlilere layık olmaya çalışmaya devam edeceğiz. Üstümüzde önemli bir sorumluluk var. Bunun bilincindeyiz" dedi.

""
Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından ilk olarak CHP İzmir İl Başkanlığı'na gelen Aziz Kocaoğlu, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Partililer ve vatandaşlar Kocaoğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Kocaoğlu’nun yanında CHP İl Başkanlığı’ndan CHP İl Başkanı Ali Engin, Konak belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla da hazır bulundu.
İl Başkanı Ali Engin, Kocaoğlu’nun geçmiş 10 yılda olduğu gibi önümüzdeki 5 yılda da seçildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Öncelikle İzmirlilere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde seçim sonuçlarını geçmiş yıllara göre analiz edeceğiz. Partimiz İzmir’de hem 2011 genel hem de 2009 yerel seçimlerinden daha başarılı olmuştur. AK Parti 2011’de 11 ilçede birinci olmuştu, bugün bu sayının çevre ilçelerde 2-3 ile sınırlı kaldı.”


Aziz Kocaoğlu da, yaptığı incelemeye göre, Eşref Paşa'nın 1895’le 1907 arasında İzmir’de belediye başkanlığı yaptığını belirterek şöyle konuştu: "2014-2019 dönemini tamamladığımda ilk defa üç dönem başkanlık yapmış olacağız. Ömrümüz olursa İzmir’de ilk defa üst üste ve 15 yıl belediye başkanlığı görevi yapmış olacağız. İzmir’in 150 yıllık belediyecilik tarihinde İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle bir rekora imza atmış bulunuyoruz. Sonuçlardan son derece memnunuz.”
Kocaoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre büyükşehir belediye başkanlığına yüzde 50’nin üzerinde oyla seçilmiş olacağını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmirlilere layık olmaya çalışmaya devam edeceğiz. Üstümüzde önemli bir sorumluluk var. Bunun bilincindeyiz İzmir’in 150 yıllık belediyecilik tarihinde İzmirli hemşehrilerimizin desteğiyle de bir rekora imza atmış bulunuyoruz. Sonuçlardan son derece memnunuz.”

“CENTİLMENCE YARIŞI GÖTÜRDÜK”
İzmir’de her seçimin ahenk içerisinde geçtiğini aktaran Kocaoğlu, “Bu seçimde daha çok genel siyasete yönelik kampanya yapılmasına rağmen sürekli centilmence yarışı götürerek İzmir’in farkını, örnek olma durumunu ülkemize gösterdik. Tabi seçimlerde istatistik verilere bakarak herkes yorum yapabilir” dedi.

“MAZLUMUN YANINDA OLDUM”
10 yıldır belediye başkanlığında hep mazlumun yanında çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Kocaoğlu, önümüzdeki 5 yıllık süreçte de hiç
ayrım yapmadan, İzmirlilerin gösterdiği teveccühe layık olacaklarını aktardı.
Kocaoğlu, böyle bir onurun bütün gençlere nasip olmasını diledi.

BİNALİ YILDIRIM’A MESAJ VERDİ
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a da mesaj gönderen Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Binali Bey İzmir milletvekili. Bundan sonra da birlikte İzmir’in projelerinin Parlamentoda takipçisi olacağına inanıyorum. Bu süreçte İzmir’in sorunlarına daha iyi vakıf olma deneyimi kazandığına inanıyorum."

İLK PROJE TRAMVAY
Kocaoğlu, yeni dönemdeki projeleri için “Başlayacak projelerimiz var, devam eden projelerimiz var. Seçim bildirgemiz çok az değişikliklerle stratejik plan olacak. Tramvayın temelini atarak başlarız” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN ENGELLENME EDEBİYATI YAPMADIM”
Kocaoğlu, bir gazetecinin “Seçim yarışı sürecinde projelerinizin iktidar tarafından sürekli engellendiğini dile getirdiniz. Başkanlığa seçilmenizle daha çok engelle karşılaşma ihtimaliniz var mı” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Ben hiçbir zaman engellenme edebiyatı yapmadım, herşeye rağmen çalıştım, ürettim. Ben bu sonuçtan en az benim kadar hem Binali Bey’in hem de AK Parti’nin genel merkezinin sonuç çıkaracağı, İzmir’e hizmet etme yarışında olacağına inanıyorum. Bundan da İzmirlilerin kazanacağına inanıyorum.”

Son Güncelleme: 31.03.2014 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3