ŞÖLEN GİBİ

Ak Parti Ümraniye, şölen havasındaki coşkulu bir kongreye daha imza attı.

ŞÖLEN GİBİ

Ak Parti Ümraniye, şölen havasındaki coşkulu bir kongreye daha imza attı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
ŞÖLEN GİBİ
ŞÖLEN GİBİ
Ak Parti Ümraniye, şölen havasındaki coşkulu bir kongreye daha imza attı. Partinin başarılı ve sevilen ismi Ahmet Poyraz'ın görevi Celal Erdoğan'a devrettiği kongre, duygusal anlara sahne oldu.

Ahmet Poyraz'dan
duygulandıran veda
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Ahmet Poyraz salondakilere duygu dolu dakikalar yaşattı. Başkanlığı süresince görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyleyen Ahmet Poyraz'ın, herkesten helalık isterken gözyaşlarına zor hakim olduğu görüldü. Poyraz konuşmasında; "Değerli dostlarım göreve geldiğim tarihte, bankalar batmış, yoksulluk artmıştı. O dönemde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'yi kuruyordu. Biz de bunun ülkemizin son şansı olduğunu gördük ve tam altı sene boyunca gece-gündüz, kolay-zor demeden çalıştık. Zaman zaman  incinsek de kimseyi incitmemeye çalıştık" dedi. "Amaç ülke insanına hizmetse gerisi teferruattır" diyen Poyraz, "Çok şükür yüzümüzü karartacak hiç bir iş yapmadık. Ümraniye'de oyumuzu % 43'ten % 55'e çıkardık. Bizim dönemimizde Mehmet Yaşa Alemdağ'a ve Kemal Ayyıldız da Sarıgazi'ye belediye başkanı oldu. Yeni başkanımız Sayın Celal Erdoğan'la da Ümraniye'yi taçlandırmış olacağız. Görevimi; gönül huzuru ve tam bir güven duygusu içinde kendisine devrediyorum. Sizlere olan hakkımı ananızın ak sütü gibi helal ediyorum. İnanıyorum ki sizler de bu kardeşinizi unutmayacaksınız" dedi.

Ak Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı'nın, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirdiği yoğun katılımlı 3. olağan kongresi anlamlıydı. 2 dönem ilçe başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Ahmet Poyraz'ın duygusal vedası ve partiye katılan CHP Ümraniye eski ilçe başkanı Erdoğan Mert'e rozet takılması kongreye damgasını vurdu. Tek liste halinde kongreye katılan Celal Erdoğan, yeni ilçe başkanı oldu. Kongrede Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da  partililerin ilgi odağı oldu. Ayrıca kongreye; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Mehmet Sekmen ve Hüseyin Besli, İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet, İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve yardımcıları, Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci, ilçe ve belde belediye başkanları, delegeler ve mahalle teşkilatları ile binlerce partili katıldı.
Babuşçu: 'mahalle baskısı
masalına karşı millet iradesi'
Kongrede konuşan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu; "Bizim için kongreler, o bölgenin bayramı olarak nitelendirilir. Yenilenmenin, güç ve motivasyon toplamanın mekanıdır. Demokrasiler için nasıl siyasi partiler vazgeçilmezse, teşkilatlar da partilerin olmazsa olmazıdır. Bizim teşkilatlarımız kadın kolları, gençlik kolları olarak halkla bütünleşerek parti siyasetini aşılamakta ve görevini en iyi şekilde yerine getirmekte.  2002'de milletimiz bu partiyi milli irade olarak iktidara taşıdı, bugün de yerelde  bu irade kendini göstermekte. 22 Temmuz'da yandaşlarımız mahalle baskısı masalına, kapatma davasına, irtica söylentilerine karşı iradesini Ak Parti'den yana kullanmıştır. Bazı çevrelerce yaşanan global krizin sorumlusu olarak  Ak Parti  gösterilse de, plan ve programların devam ettiğini söylemek isterim. Daha dün 'mandacı zihniyet' diye bizi suçlayanlar bugün 'IMF'den neden para akışını kestiniz' diyor" dedi.
Hayati Yazıcı; 'Türkiye
Ak Parti ile doğru yolda'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da yaptığı konuşmada; "Ak Parti olarak bu ülkeye kazandırdıklarımızla övünmek hakkımız" dedi. Yazıcı, yerel teşkilatların AK Parti'nin omurgası olduğunu söylerken; "başarmak için kararlı ve disiplinli olmak gerekir. İlçemiz seçimlerde en yüksek oyu Kazım Karabekir Mahallesi'nden aldı. Şu anda üçüncü kongremizi yapıyoruz ve  bu başarımızı bireysel olarak değil, partimizin genel başarısı olarak görüyoruz. Ak Parti, sosyal devletçiliği hakkıyla yerine getirmiştir. Ak Parti'nin başarılı icraatları bizim sınırlarımızı aşmıştır. Geçenlerde Türkmenistan ve Moğolistan gezisindeydik. Bu ayın 8'inde de Moğolistan'da Orhun Abideleri'nin bulunduğu müzenin açılışı için oradaydık. Havaalanı toprak bir yoldu. Müzeye giden yolun asfaltlama işini biz gerçekleştirdik" dedi.
Yeni başkan Celal Erdoğan
ve yönetimine tam destek!..
Protokol konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde seçime giren Celal Erdoğan ve yönetimi oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda Celal Erdoğan ve yönetim kurulu delegelerin tamamına yakınının oylarını alarak başkan seçildi ve mazbatasını aldı. Oylamanın ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kürsüye gelen yeni başkan Calal Erdoğan kısa bir teşekkür konuşması yaparak, seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bayrağı devralmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Erdoğan, "Kongremiz hepimize hayırlı olsun. Bugün burada yakaladığımz birlik, coşku ve heyecanla daha çok çalışacağız. Bugüne kadar görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Dengir Mir Mehmet Fırat,
geçmişi geleceğe taşıdı
Başbakan
Erdoğan'dan
kongreye
yazılı mesaj!
Kongreye program değişikliği nedeniyle katılmayan, ancak yazılı bir metin ile mesaj yollayan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, güven ve istikrar ortamı sağladıklarını söyledi. Mesajında; ülkenin gelecek ideallerini ve halkın refahını gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana milli gelirin % 100'ün üzerinde arttığını açıkladı. Erdoğan'ın mesajında; "kalkınma hareketleri 81 ilimizde gerçekleşmiştir. Ak Parti kadroları halkımızın yüzünü ağartmıştır. Bunun altında güçlü bir teşkilatlanma yatmaktadır. Yüreklerimizdeki aşk ve heyecanı korudukça başarılarımız sürecektir" dendi.

CHP'den AKP'ye
yılın transferi!
Gazeteniz Flashaber'in günlerce duyurusunu yaptığı ve geçtiğimiz hafta manşetten haberini verdiği Erdoğan Mert olayı bu kongre ile gerçekleşti. CHP Ümraniye'de 9 yıl ilçe başkanlığı yapan ve tam 36 yıllık partili Erdoğan Mert, Ak Parti'ye geçti. Mert'in rozetini ise Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu taktı. Katılım programının ardından gazetemize kısa bir açıklama yapan Erdoğan Mert, vicdanının bugüne dek hiç olmadığı kadar huzurlu olduğunu söyledi. Erdoğan Mert'in kongrede son derece sıcak ve samimi bir havada sohbet ettiği Ak Parti'nin gündemdeki ismi Dengir Mir Mehmet Fırat da 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.
Erdoğan Mert'in kongrede son derece sıcak ve samimi bir havada sohbet ettiği Ak Parti'nin gündemdeki ismi Dengir Mir Mehmet Fırat da 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3