Siyasete müdahale 'plan' dahilinde yapılmış!

Plan 2007-2012 tarihlerini kapsıyor

Siyasete müdahale 'plan' dahilinde yapılmış!

Plan 2007-2012 tarihlerini kapsıyor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Siyasete müdahale 'plan' dahilinde yapılmış!

'İnternet Andıcı Davası' ile 'Islak İmza Davası'na konu olan iki belgenin 5 yıllık bir planın ürünü olduğu ortaya çıktı. Plan 2007-2012 tarihlerini kapsıyor

'İnternet Andıcı Davası' ile kamuoyunda 'Islak İmza Davası' olarak bilinen 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı Davası' hakkında önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

 

21'inci duruşması bugün yapılacak "ıslak imza " davası ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler ile birlikte 2'si general 22 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli hakkında yakalama kararı çıkan İnternet Andıcı davasına konu olan iki belgenin 5 yılı kapsayan bir planın ürünü olarak hazırlandığı ortaya çıktı. Planın 2007-2012 tarihlerini kapsadığı belirlendi.

 

Sabah gazetesinin haberine göre, 22 Temmuz 2007 seçimleri ile 28 Ağustos 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında 26 Eylül 2007 tarihinde Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından hazırlanan "Bilgi Destek Planı"nın dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Ergin Saygun tarafından paraflandığı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından onaylandığı belirtildi. Plan "Eylem Planı" adıyla Kasım 2008'de güncellenerek Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Hasan Iğsız tarafından paraflandı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un onayı ile uygulamaya kondu. Her yıl güncellenmesi önerilen planlarda Cumhurbaşkanı, Hükümet ve BDP'nin yanı sıra bazı kurum ve şahıslarla ilişkilerin nasıl olması gerektiğine ilişkin tespit ve öneriler yer alıyor. Kurmay Albay Dursun Çiçek'in altında ıslak imzası bulunduğu Jandarma ve Emniyet kriminal raporları tarafından doğrulanan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" ile yine Kurmay Dursun Çiçek'in imzaladığı 2 Nisan 2009 tarihli "İnternet Andıcı" nın bu iki plana uygun olarak hazırladığı belirtildi.

 

Genelkurmay Askeri Savcılığı ise hazırladığı iddianamede Hasdal Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dursun Çiçek'in planları kişisel hırs nedeniyle hazırladığını ve TSK'nın komuta kademesini küçük düşürdüğü iddia ederek TSK'dan ihracını istemişti.

 

Kurmay Albay Dursun Çiçek ile birlikte 3'ü tutuklu 10 kişinin yargılandığı "Islak İmza" davasının 21'nci duruşması bugün başlayacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı ile aynı saatlerde yapılacak. TSK komuta kademesinin istifasının gölgesinde yapılacak olan Şura'nın başladığı saat 09:30'da, Dursun Çiçek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Duruşmada yeni belgelerin açıklanması bekleniyor. Mahkeme son duruşmada Genelkurmay'dan Bilgi Destek Birimi'nde 2006-2009 tarihlerinde çalışan personelin bildirilmesini talep etmişti. Bu arada 1-4 Ağustos tarihlerinde yapılacak Şura'ya tutuklu Balyoz davası kapsamında Hasdal'da tutuklu bulunan Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı katılamayacak. Hakkında yakalama kararı çıkan Ege Ordu Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in de Şûra'ya katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

 

 

 

Plandaki ayrıntılar, sivil siyaset alanının askerlar tarafından nasıl izlendiğine ilişkin ipuçları veriyor. İşte plandan öne çıkan satırlar:

 

"22 TEMMUZ SEÇİMLERİ DÖNÜM NOKTASIDIR"

22 Temmuz seçimleri Türkiye Cumhuriyeti devleti için devletin temel nitelikleri açısından bir dönüm noktasıdır... İrticai faaliyetlerde, tarikat ve dini grupların yürüttüğü çalışmalara ilave olarak, bu faaliyetlere zemin hazırlayan bir çok gelişmenin bizzat iktidar tarafından organize edildiği, bu kapsamda yasal ve idari alt yapının hazırlandığı, uygulamanın ise hem merkezi yönetim, hem de yerel yönetimler tarafından kapsamlı bir şekilde yürütüldüğü görülmektedir.

 

"CEMAATLER EĞİTİME EL ATTI"

Ülkenin geleceğinde etkili olabilmenin ancak eğitimle mümkün olduğunu bilen irticai gruplar; bir yandan laik eğitime alternatif eğitim sistemi yaratma faaliyetlerine devam ederken, diğer yandan mevcut eğitim kurumlarını kendi anlayışlarına göre yönlendirmek ve kadrolaşmak için çalışmalarını gittikçe yoğunlaştırmaktadır.

 

İNTERNETİN KULLANIMI

Kamuoyunda gündeme gelen konularda TSK'nın görüşleri hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi, gündemin yönlendirilmesi ve hedef kitlelerin millî sorunlar hakkında bilgilendirilmesi maksadıyla İnternet ortamının daha etkin bir şekilde kullanılması sağlanacaktır.

 

"TSK'NIN GÜL'E KARŞI ÇIKMA GEREKÇESİ YOK"

Başbakan'a yapılan bütün telkinlere rağmen Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçilmiştir. TSK'nın TBMM tarafından kurallara uygun olarak seçilmiş ve gerçek niyeti bu olmasa da, devletin anayasada belirlenmiş olan temel niteliklerine sahip çıkacağını açıkça deklere etmiş bir Cumhurbaşkanı'na karşı çıkmak için geçerli bir gerekçesi ve desteği bulunmamaktadır.

 

"KÖŞK'ÜN İCRAATLARINA BAKILACAK"

Devlet sisteminin işlemesine, devlet terbiyemiz gereği, mani olmamak gerektiği düşünülmektedir. ancak seçim sonrasının seçimden daha fazla önem arz ettiği açıktır. kriz veya gerginlik yaşanıp yaşanmayacağını Cumhurbaşkanının ve hükümetin davranışları belirleyecektir.

 

GÜL'E TÜRBAN ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı, türban ve diğer hassas konularda başlangıçta dikkatli davranmış ise de yavaş yavaş türbanın davetler, karşılama, uğurlama törenleri vs. ile resmi mahaller ile günlük yaşama girmeye başladığı görülmektedir.

 

DTP'NİN MECLİS'E GİRMESİ DEMOKRASİ İÇİN TALİHSİZLİKTİR"

DTP'nin TBMM'ye girmesi, Türkiye demokrasisi için bir talihsizliktir. DTP'nin TSK tarafından herhangi bir şekilde muhatap alınmayacağı kamuoyuna açıkça ilan edilecektir.

 

SİYASİ GELİŞMELERİ NASIL ETKİLERİZ?

TSK'nın halihazırda siyasi gelişmeleri etkileme veya yönlendirme imkânının ne olduğu, daha doğrusu, bu imkânın kalıp kalmadığının belirlenmesi de önem taşımaktadır. TSK'nın işbirliği yapabileceği kurum ve kuruluşlar azalmaktadır.

 

 

 

 

 

DÖRT YILDIZLI PLANIN TESPİT VE İCRAATLARI

Planda Cumhurbaşkanı, Hükümet ve BDP'nin yanı sıra bazı kurum ve şahıslara ilişkin tespitler ve bu tespitler ışığında hayata geçirilen uygulamalar şu şekilde yer alıyor:

 

TESPİT: AK Parti irticaya destek çıkıyor

 

İCRA: Dursun Çiçek'in imzası bulunan AK Parti ve Gülen'i bitirme amaçlı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" hazırlandı

 

TESPİT: Cemaat ve tarikatlar eğitimi kullanıyor

 

İCRA: Dursun Çiçek'in imzası bulunan AK Parti ve Gülen'i bitirme amaçlı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" hazırlandı

 

TESPİT: İnternet faaliyetleri etkili bir şekilde kullanılmalı

 

İCRA: Altında Dursun Çiçek'in de imzası bulunan İnternet Andıcı hazırlandı

 

TESPİT: DTP muhatap alınmamalı

 

İCRA: Komutanlar DTP'nin Meclis'te grup kurması nedeniyle 1 Ekim 2007 tarihinde TBMM açılış törenine katılmadı. Yapılan her açıklamada BDP'nin terör örgütü PKK ile birlikte hareket ettiği belirtildi.

 

TESPİT: Cumhurbaşkanı Gül ile ilişkileri icraatları belirlemeli

 

İCRA: Cumhurbaşkanı Gül ve eşinin karşılama ve uğurlama törenlerine ayar verildi, eşli karşılama ve uğurlamalarda ilgili komutan Hayrunnisa Gül'e selam vermedi, elini sıkmadı. Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim resepsiyonlarına eşsiz davetlerine katılım oldu. Ancak Gül'ün 29 Ekim 2010 tarihinde yine eşli davete dönmesi üzerine komuta kademesi resepsiyona gitmedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72