Sav'dan "kurultay" açıklaması

Sav'dan "kurultay" açıklaması

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sav'dan "kurultay" açıklaması

CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, "Kurultay çağrısını ben yapmıyorum. Kurultay çağrısını Deniz Baykal yapmıyor. Kurultay çağrısını örgüt yapıyor. Örgüt eğer birleşerek ortak iradesini ortaya koyarsa, siyasi tüzüğün istediği sayıya gelirse kurultay yapılır" dedi.


CHP Sakarya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Ağur'un oğlunun düğününde nikah şahidi olmak için Sakarya'ya gelen eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, burada açıklamalarda bulundu. "Ergenekon" davası tutuklu sanıklarının tahliye olmayacağını varsayarak aday göstermemek gerektiğini iddia etmenin parti yönetimine haksızlık yapmak olduğunu savunan Sav, "Böyle bir varsayımla yola çıkılamazdı. Ben parti yönetiminin bu arkadaşları aday göstermekle hata yaptığını söylersem insafsızlık yapmış olurum. Çünkü, o arkadaşlar
hüküm giymiş olsalardı, bu değerlendirme yapılabilirdi. Ancak henüz yargılanma aşamasında, beraat edip etmeyecekleri konusunda bir ölçü yok. Bu arkadaşların aday gösterilmesini bir zafiyet olarak görmüyorum" diye konuştu.
"CHP'de, partinin ikinci adamlarının hedef tahtası haline getirildiği" iddiasını değerlendiren Sav, "CHP'de ikinci adamlık diye bir şey yok. O mevki, makamın yetkilerle donatılmasından kaynaklanan bazı şeyler oluyor. Genelde sol partilerde bir kolektif anlayış olması lazım. Görünürlüğü arka plana atan bir anlayış değil, sosyal demokratlığın evrensel ilkelerine göre düşünen, özgürlükçü, katılımcı parti anlayışı gerekir. Ama demek ki biz, çağdaş sol partilerdeki gibi bir anlayışa gidemediğimiz için Genel
Sekreterlik konumundaki insanlara sıkıntılı tarifler yapılabilir. Bu dönemde de buna yönelik eleştiriler oluyor" dedi.
Kurultay çağrısını örgütün kendisinin yaptığını ve kendisinin de geleceğe dönük başarı için kurultaydan yana olduğunu söyleyen Sav, şunları kaydetti:
"Kurultay çağrısını ben yapmıyorum. Kurultay çağrısını Deniz Baykal yapmıyor. Kurultay çağrısını örgüt yapıyor. Örgüt eğer birleşerek ortak iradesini ortaya koyarsa, siyasi tüzüğün istediği sayıya gelirse kurultay yapılır. Benim görüşüm kurultay yapılmalıdır. Önemli bir seçimden çıkıldı. Pek çok söylemler geliştirildi. Bu söylemlerin seçmen nezrinde nasıl anlaşıldığının değerlendirilmesi lazım. İleriye dönük olarak 2015 seçimlerine yönelik sıkıntılı ve sakıncalı uygulamaların ne olduğunu belirlemek
açısından kurultay yararlı bir organdır. Zaten kurultay isteyen arkadaşlarımızın çağrılarında, kurultay isteyen delegeler adına bir konuşma yapılması maddesi var. Herhalde orada bu konuların tartışılıp konuşulmasına zemin hazırlayacak bir tablo doğacaktır."

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72