Sarıgül, ‘Yeni CHP' söylemlerine ise ateş püskürdü

CHP'nin 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan...

Sarıgül, ‘Yeni CHP' söylemlerine ise ateş püskürdü

CHP'nin 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan...

10 Mayıs 2014 Cumartesi 15:10
Sarıgül, ‘Yeni CHP' söylemlerine ise ateş püskürdü

Sarıgül, Battal İlgezdi’ye övgüler yağdırdı,

‘Yeni CHP’ söylemlerine ise ateş püskürdü!

 

CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP’li belediyelere düzenlediği teşekkür ziyaretlerini sürdürdü.  Son olarak Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Mustafa Sarıgül Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye övgüler yağdırdı. Yeni CHP söylemlerine ise ateş püskürdü.

""

“İlgezdi, Ataşehir’in verimliliğini arttırdı”

İlgezdi’yi hiçbir din, dil ve ırk gözetmeksizin kendini Ataşehir’e adamış bir Başkan olarak tanımlayan Sarıgül, inanç ve kültür merkezlerine verilen hizmetlere de değindi. Ataşehir’de ‘kararlılık var’ diyen Sarıgül bununla birlikte ‘verimlilik de artıyor’ dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise Sarıgül’ün ziyaretinden dolayı onur duyduklarını söylerken, “Kendisini gençlik kollarından beri tanıyoruz”  dedi. Sarıgül’ün, hedefleri olan bir isim olduğunu dile getiren İlgezdi, “Biz de kendisine hedefleri istikametinde destek olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Seçim sistemi mutlaka değişmeli”

Teşekkür konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, siyasi partilerde seçim sisteminin değişmesinin elzem bir durum olduğunu söyledi. Türkiye Milletvekilliği uygulamasına geçilmesini isteyen Sarıgül,  meclise girecek vekillerin mutlaka yerel olması, parti üyeleri içinde seçim olması gerektiğini savundu ve “Sistemi oluşturduktan sonra Türkiye’de siyasi sorun kalmaz” dedi.

""

“Yeni CHP diyenler partiyi tanımıyor”

CHP’nin yerel seçimlerde kullandığı ‘Yeni CHP’ sloganını eleştiren Sarıgül, “Ben hiçbir zaman yeni CHP demedim. Her zaman CHP’nin kurumsal kimliğini savundum. Yeni CHP olmaz. CHP’de ancak fikir değişir,’ Yeni CHP’ diyenler CHP’nin kültürünü geleneklerini ve inançlarını bilmiyorlardır. CHP, önemli bir kurumdur. Yerel yönetimlerde sanayileşmede yeni fikirler olabilir ama yeni CHP olamaz” dedi.

“Cemaat, Türkiye’nin gerçeğidir”

CHP ve Cemaat ilişkisi içinde konuşan Sarıgül, partinin ulusalcı kanadının kendilerini eleştirmesini de demokrasinin gereği olarak yorumladı. “Bu eleştiriler CHP’nin ne kadar demokratik olduğunu gösteriyor” diyen Sarıgül “Cemaatler Türkiye’nin gerçeğidir” diye devam etti.

""

“AK Parti güç toplayınca insanların üstüne gitti”

Sarıgül,”Türkiye’de birden çok cemaat vardır. Ben cemaatlere ve inançlara saygı duyan, ancak laikliği savunan bir arkadaşınızım. Herkesin inançlarında özgür olması gerektiğini düşünen, inançlara saygı duyan biriyim. Örfüne, töresine ve geleneklerine bağlı bir ailenin çocuğu olmaktan gurur duyuyorum. İnançlara işinize geldiği zaman saygı göstermek, işinize gelmediği zaman oralı olmayan bir zihniyet bizim zihniyetimiz değildir. Üstelik güç elde edildiğinde güçsüz  insanların üstüne gidilmesini de hiçbir zaman doğru bulmuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 10.05.2014 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72